FOOTBALL LEAGUE

Η ΑΕΛ επέστρεψε στη Super League

Η ΑΕΛ επέστρεψε στη Super League
ΑΕΛ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΛ νίκησε 1-0 τη Ζάκυνθο και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στη Super League! Οι "βυσσινί" επιστρέφουν στη μεγάλη κατηγορία μετά τη σεζόν 2010-2011.

Μεγάλες στιγμές ζει η ΑΕΛ. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πέρασε νικηφόρα από τη Ζάκυνθο, επικράτησε 1-0 της τοπικής ομάδας στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Football League, και εξασφάλισε έτσι την άνοδο στη Super League, όπου είχε παίξει για τελευταία φορά το 2010-2011.

Μετά την Κέρκυρα, λοιπόν, η ΑΕΛ έγινε η δεύτερη φορά που τερμάτισε σε θέση ανόδου. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή με 72 βαθμούς και θα μονομαχήσουν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Φαίακες καλούνται να παίξουν με Κισσαμικό (εντός έδρας) και Αγροτικό Αστέρα (εκτός έδρας), ενώ η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει τον ΑΟΧ και θα παίξει τελευταία αγωνιστική στο Μενίδι με τον Αχαρναϊκό.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΑΕΛ 0-1

Έστω τον βαθμό ήθελε η ομάδα του κάμπου, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτόν. Με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Βαρέλα, το οποίο κέρδισε ο ίδιος στο 70', έριξε στο καναβάτσο τους Επτανήσιους, οι οποίοι πλέον καλούνται να επικρατήσουν στο Αίγιο του Παναιγιαλείου την προσεχή αγωνιστική, αφού υπερτερούν των "σταχυοφόρων" σε πιθανή ισοβαθμία.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live των αγώνων

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 80' για πέναλτι, όταν ο Κάρδαρης κρατήθηκε στην περιοχή. Ο διαιτητής Μακρυπόδης, ωστόσο, δεν είδε παράβαση. Επρόκειτο για ένα παιχνίδι με ένταση, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και έξω από αυτό, στις εξέδρες.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Ζέλιος (53' Κρολ), Τσιάμης, Βοσνακίδης (75' Λέκκας), Αποστόλου, Ρ. Πέττας (79' Κάρδαρης), Ορφανίδης, Κουρέλλας, Ζαϊρί, Σταματής.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Βέρτζος, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Αναστασόπουλος (53' Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης (83' Ρέντζας), Βαρέλα, Μαρουκάκης (67' Πάτο), Καπός.

Διαιτητής: Μακρυπόδης (Αχαΐας)

Βοηθοί: Μπετσόγλου (Κορινθίας), Γκοτσόπουλος (Αχαΐας)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1-0

Ήττα που τον βάζει σε μεγάλους μπελάδες υπέστη ο Πανελευσινιακός στο Μενίδι από τον Αχαρναϊκό. Οι γηπεδούχοι, που ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι, αφού έχουν εξασφαλίσει την παραμονή, ήταν καλύτεροι και έφτασαν στο 1-0 με τον Ματσούκα. Ήταν στο 30' όταν ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή. Αξιοσημείωτο ότι ο τερματοφύλακας των ηττημένων, Μανιάτης, προχώρησε σε μια σειρά από εξαιρετικές αποκρούσεις, κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Η ΑΕΛ επέστρεψε στη Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δεδομένα για παραμονή είναι πλέον πολύπλοκα για τον Πανελευσινιακό. Το μάξιμουμ βαθμών που μπορεί να φτάσει, αν πάρει το τρίποντο απέναντι στον Απόλλωνα, είναι 37. Η Ζάκυνθος έχει 31, ενώ έχει μπροστά της τρίποντο στα χαρτιά (με Εργοτέλη). Εάν η ομάδα του Ιονίου επικρατήσει του Παναιγιαλείου, τότε θα φτάσει και εκείνη στους 37, όμως υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία. Βέβαια, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και τι μέλλει γενέσθαι με την αφαίρεση πόντων για το 4ο στάδιο επιτήρησης και αν η ποινή αυτή τηρηθεί...

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Παγούδης, Σωτηράκος, Μωϋσιάδης, Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Μαρής (91' Παπαδόπουλος), Ματσούκας, Όμο, Ταμπάκης (72' Αναστασίου), Ομπράντοβιτς (11' λ. τρ. Παπατόλιος), Παβίσεβιτς

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Παληγεώργος (80' Πούρνος), Αρβανίτης, Βαλιτζό (63' Τσολακίδης), Τσίγκρος, Ανδρίκος, Κυζιρίδης, Πλαβούκος, Βαϊζχάιμερ, Γιαννιτσάνης, Σταματάκης (46' Κακαράς)

Διαιτητής: Κακριδής (Κορινθίας)

Βοηθοί: Αναστόπουλος, Βεργέτης (Αρκαδίας)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-1

Την παραμονή του στη Football League εξασφάλισε ο Αγροτικός Αστέρας με τη νίκη επί της Καλλιθέας στον Εύοσμο. Μόλις στο 5' ο Μπάρμπας εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Καλλιθέας και την ασταθή έξοδο του Τσερκέζι, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή. Στο 60' ο Γκίνη αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ως εκ τούτου το έργο της αθηναϊκής ομάδας έγινε πιο δύσκολο. Στο 82' ο Μπιτάνγκ έφυγε στην αντεπίθεση από πάσα του Συμελίδη, πέρασε και τον γκολκίπερ των "κυανόλευκων" και έγραψε το 2-0. Η Καλλιθέα μείωσε στο 88' με σουτ του Ηλιάδη μέσα από την περιοχή.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Θεοδωρίδης): Γιακουμής, Βαφέας, Βελλίνης, Διαμαντόπουλος, Θεοδωρίδης (69' Συμελίδης), Καθάριος (73' Μπιτάνγκ), Καραμπάς, Μακρυδημήτρης, Μπάρμπας, Σκλιοπίδης, Τσεμπερίδης (37' λ. τρ. Καπίας)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Τσεκρέζι, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Νόνης (87' Ηλιάδης), Τσώνης, Κατσικογιάννης, Τσίπρας (58' Σμυρλής), Γκίνη, Σταύρου, Φραγκος, Ντουρμισάι (62' Τεγούσης)

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Θράκης), Βασιόπουλος (Έβρου)

ΑΟ ΧΑΝΙΑ - ΛΑΜΙΑ 1-3

Ο ΑΟ Χανιά υπέστη εντός έδρας ήττα από τη Λαμία, η οποία βέβαια δεν του κόστισε, αφού τα αποτελέσματα της Ζακύνθου και του Πανελευσινιακού, τον βόλεψαν. Η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν ανώτερη από τους Κρητικούς και απολύτως δίκαια έφτασαν στην επικράτηση (1-3). Το 0-1 έκανε στο 45'+1' ο Σιατραβάνης με ψύχραιμο πλασέ από θέση τετ α τετ με τον Πρίφτη, αφού νωρίτερα ωστόσο ο Πίντο είχε κατεβάσει τη μπάλα με το χέρι. Στο 48' ο Δεινόπαπας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Παλιάτσιος έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ισοφάρισε σε 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-2 στο 79', εκ νέου με τον Σιατραβάνη, ο οποίος υποδέχτηκε εξαιρετική κάθετη πάσα από το Νεόφυτο, πέρασε τον Πρίφτη και σκόραρε. Το τελικό 1-3 πέτυχε στο 83' ο Πίντο με φοβερό βολέ, από σέντρα του Καραλή.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Κ. Γρηγοράκης): Πρίφτης, Ιωαννίδης, Παγώνης (46' Δεινόπαπας), Μπριλάκης, Γκέσιος, Μασάδο, Τσούτσης, Ρίκα, Παλιάτσιος (66' Νύκταρης), Καρτσαμπάς, Διαμαντόπουλος (46' Χατζηλιάδης).

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Καραγιάννης (57' Καραλής), Πίντο (90' Παπαργυρίου), Σιατραβάνης, Γιαλούσης, Νεόφυτος, Τόσκας (74' Μπαλού), Κοτσώνης, Μπουλούλης, Τζόκιτς, Κυριακόπουλος.

Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)

Βοηθοί: Κορτέσης, Καραγιαννίδης (Αθηνών)

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 3-1

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Κισσαμικός νίκησε 3-1 τη "διαλυμένη" Παναχαϊκή, η οποία πλέον δεν μπορεί να ελπίζει σε παραμονή. Στο 11ο λεπτό ο Σαπαλίδης βρέθηκε σε θέση βολής και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Καστελλίου (1-0), ωστόσο ο Σαμπατάκος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πινδώνη ισοφάρισε σε 1-1 για την Παναχαϊκή.

Οι γηπεδούχοι, που είχαν περισσότερες δυνάμεις (οι Αχαιοί κατέβηκαν στο ματς με 13 παίκτες διαθέσιμους, ανάμεσά στους οποίους υπήρχαν τραυματίες) και πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 75', με γκολ του Ποκόνγκ (2-1). Το τελικό 3-1 σημείωσε ο Μάντζης στο 87' με ατομική προσπάθεια.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Γιαγκιόζης, Τσουβαλτσίδης, Κουρτεσιώτης, Παντελάκης, Τζημογιάννης, Σμίλτος, Ενγκουέμ, Μάνιας (67' Λώττας), Βλάχος (67' Μάντζης), Ποκόνγκ, Σαπαλίδης (84' Τσικουδάκης)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Γ. Λαμπρόπουλος, Χούσα, Ασίγμπα Χαρτσιάς, Πινδώνης, Τρίγκας (28' Βορύλλας), Μουκίδης, Σαμπατάκος, Ρουμπάτος, Μητρόπουλος

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Τρουλινός, Γαρεφαλλάκης (Ηρακλείου)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 3-2

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογική σημασία, αφού αμφότερες οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στη Football League, Πανσερραϊκός και Παναιγιάλειος έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, με νικητές τους Σερραίους (3-2), οι οποίοι είχαν κερδίσει τελευταία φορά στην έδρα τους στις 28 Φεβρουαρίου.

Στο 34' ο Παπαστεργίου ανατράπηκε από τον Σπίνουλα και ο Τριανταφυλλάκος από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0. Στο 37' απάντησε ο Παναιγιάλειος, με τον Γκατσέσα να πιάνει διαγώνιο σουτ και να ισοφαρίσει σε 1-1. Οι Αιγιώτες πήραν το προβάδισμα στο 40', όταν ο Ζουνίνιο τροφοδότησε τον Γκούφα και αυτός πλασέ νίκησε τον Μέλκα (1-2).

Στο 44' τα "λιοντάρια" έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Δωματάς συνεργάστηκε με τον Μπαρέττα και αυτός με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2. Εντέλει οι γηπεδούχοι κατέκτησαν το τρίποντο, όταν στο 81' ο Γιάντσης με πλασέ νίκησε τον Αθανασόπουλο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Νικηφόρος Κάκογλου): Μέλκας, Καρράς (69' Στεργιανός), Ιωαννίδης, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Σιάκκας, Ντα Κόστα (56' Ρούτσης), Τριανταφυλλάκος, Δωματάς, Παπαστεργίου, Μπαρέττας (72' Γιάντσης).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Σπίνουλας, Στίκας (72' Κολόκας), Κρισμάρεβιτς, Γκοτσούλιας, Λινάρδος, Ζουνίνιο (78' Μπουρλάκης), Γκούφας (85' Σκαρτσίλας), Γκατσέσα.

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Εμπλιούκ (Ξάνθης), Καμπερίδης (Καβάλας)

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 5-0

Ο προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Σάκης Θεοδοσιάδης, έκανε τη... διαφορά χρησιμοποιώντας στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με τον Απόλλωνα 11 Καρδιτσιώτες! Η "Ελαφρά Ταξιαρχία", ωστόσο, ήταν καταιγιστική και επικράτησε με 5-0! Στο 15' ο Στεργίδης μετά από ασθενή απόκρουση του Γεωργαντζά σε σουτ του Δεληζήση, από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Στο 50ό λεπτό ο Κύργιας με κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ στο 76' ο Ψιάνος έδωσε στον Καμαρά και αυτός με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 81' ο Φατιόν με σουτ έκανε το 4-0, ενώ το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 88', πάλι με τον Καμαρά, ο οποίος πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ έπειτα από πάσα του Σουνά και σκόραρε.

Η ΑΕΛ επέστρεψε στη Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Βαζάκας): Ταΐρης, Πάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Μπουτζίκος, Ψιάνος, Φατιόν, Στεργίδης, Μπουντόπουλος (82' Καλλέργης), Φαρινόλα (67' Σουνάς), Τζιώρας (50' Καμαρά).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Γεωργατζάς, Τζάνης, Γκόλιας, Σάββας, Καραχάλιος (74' Σκαθαρούδης), Δημόπουλος, Κοντός (64' Τσιλούλης), Μπιτέλης, Γκουγκούδης, Μαυριάς, Τζέκος (64' Τσούκαλος).

Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)

Βοηθοί: Κοντιζάς (Πειραιά), Αναστασάκης (Χανίων)

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Αχαρναϊκός - Πανελευσινιακός 1-0 (30' Ματσούκας)

Αγροτικός Αστέρας - Καλλιθέα 2-1 (5' Μπάρμπας, 82' Μπιτάνγκ - 88' Ηλιάδης)

ΑΟ Χανιά - Λαμία 1-3 (48' Παλιάτσιος - 45'+1', 79' Σιατραβάνης, 83' Πίντο)

Κισσαμικός - Παναχαϊκή 3-1 (11' Σαπαλίδης, 75' Ποκόνγκ, 87' Μάντζης - 38' Σαμπατάκος)

Ζάκυνθος - ΑΕΛ 0-1 (71' πεν. Βαρέλα)

Πανσερραϊκός - Παναιγιάλειος 3-2 (35' Τριανταφυλλάκος, 44' Δωματάς, 81' Γιάντσης - 37' Γκατσέσα, 40' Γκούφας)

Απόλλων Σμύρνης - Αναγέννηση Καρδίτσας 5-0 (15' Στεργίδης, 50' Κύργιας, 76', 88' Καμαρά, 81' Φατιόν)

Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα 0-3 (α.α.)

Τρίκαλα - Εργοτέλης 3-0 (α.α.)

Η βαθμολογία:

(σε 32 αγώνες)

1. Κέρκυρα 72

2. ΑΕΛ 72

..............................................

3. Απόλλων Σμύρνης 63

4. Τρίκαλα 63

5. Λαμία 57

6. Κισσαμικός 51

7. Καλλιθέα 46

8. Αχαρναϊκός 44

9. Πανσερραϊκός 40

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 39

11. Παναιγιάλειος 38

12. Αγροτικός 37

13. ΑΟΧ 35

14. Ζάκυνθος 31

..............................................

15. Πανελευσινιακός 28

16. Παναχαϊκή 28

17. Ολυμπιακός Βόλου 10

18. Εργοτέλης 7

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

Κυριακή 22 Μαΐου

Πανελευσινιακός - Καλλιθέα (17:00 OTE, Δημ. Ελευσίνας)

Λαμία - Αχαρναϊκός (17:00, ΔΑΚ Λαμίας)

Παναχαϊκή - Αγροτικός Αστέρας (17:00 ΟΤΕ, Εθν. Στάδιο Ναυπάκτου)

ΑΕΛ - ΑΟ Χανιά (17:00, AEL FC Arena)

Κέρκυρα - Κισσαμικός (17:00, ΕΑΚ Κέρκυρας)

Παναιγιάλειος - Ζάκυνθος (17:00 ΟΤΕ, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Απόλλων Σμύρνης - ΑΟ Τρίκαλα (17:00, Γήπεδο «Γ. Καμάρας»)

Αναγέννηση Καρδίτσας - Ολυμπιακός Βόλου (Ματαίωση)

Εργοτέλης - Πανσερραϊκός (Ματαίωση)

Photo Credits: Action images

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ