ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Football League: Πρώτη ήττα για Απόλλωνα Λάρισας, στο -5 από την κορυφή

FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Απόλλων Λάρισας γνώρισε την ήττα - πρώτη στη σεζόν - στην Καλαμαριά κι έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, Βόλο. Με βαθμό (0-0) έφυγε ο Πλατανιάς από τη Σπάρτη, η οποία ζήτησε δύο πέναλτι. Άντεξε (0-0) και με 10 παίκτες η Παναχαϊκή στα Χανιά. Νίκη για τον Καραϊσκάκη.

Το πέρας της 9ης αγωνιστικής της Football League βρίσκει τον Βόλο να οδηγεί την κούρσα και να έχει μάλιστα αυξήσει στους πέντε βαθμούς τη διαφορά του από τον δεύτερο, Απόλλωνα Λάρισας.

Η ομάδα από τη Θεσσαλία, γνώρισε την ήττα στην Καλαμαριά. Ο Απόλλων Πόντου πανηγύρισε την επικράτηση χάρη σε γκολ του Μάικλ Ολαϊτάν στο 24ο λεπτό. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Μαρσέλο Τροΐζι στην τρέχουσα σεζόν για τη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ισοπαλία δίχως γκολ (0-0) στη Σπάρτη, ανάμεσα στην ομάδα της πόλης και τον Πλατανιά. Πενιχρό το θέαμα, πολλή γκρίνια. Δικαιολογημένα εκ μέρους των γηπεδούχων, καθώς δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Πουρζιτίδη στο 7ο λεπτό, ούτε σε ανατροπή εντός περιοχής του Μαντζίρη από τον Σινγκ (δόθηκε φάουλ).

Ο Καραϊσκάκης νίκησε 1-0 στην Άρτα τον Αήττητο, αν και το σκορ δεν "αποτυπώνει" πλήρως την εικόνα του ματς. Στην πραγματικότητα οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα - το οποίο απέκτησαν με γκολ του Μασούρα στο 18ο λεπτό - αλλά έπεσαν πάνω στον πολύ καλό Κοκκαλά.

Η Παναχαϊκή αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα για 70 λεπτά στα Χανιά, έφυγε όμως με το βαθμό. Ο Ισραέλ Κολ αποβλήθηκε στο 18ο λεπτό με δύο κίτρινες σε διάστημα ενός λεπτού. Οι Κρητικοί είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο Καπούταγλης κατάφερε και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Στο γήπεδο ήταν κι ο Αλέκος Βοσνιάδης, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΑΟΧ/Κισσαμικού.

ΣΠΑΡΤΗ (Αντρέι Τσερνίσοφ):Πάντος, Αρώνης, Κολτσίδας, Βλάχος, Φραγκούλης, Τιεντσέ, Στογιάνοβιτς, Παυλής, Βλαχομήτρος, Κωνσταντινόπουλος, Μαντζίρης (75' Καινούργιος).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης):Γκοτ, Καραγκούνης, Κόρτσταμ, Τσαμούρης, Ουές, Μποσέτι, Λάζιτς, Παπουτσογιαννόπουλος (61' Χ. Ποζατζίδης), Πουρζιτίδης, Παπανικολάου, Σινγκ (72' Τσακμάκης).

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Στεφανάκος, Παπανίκου, Καψάλης, Καπίας, Χρούσιελ, Παντίδος, Μασούρας, Ψιάνος, Χούσος, Κάκκο (90' Λίτσκας), Άλεξιτς (73' Ματθαίου).

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Κοκκαλάς, Σπυρόπουλος, Κολλαράς, Ηρακλής, Μάγκας, Σταματάκης (80' Ν' Γκομπά), Γροντής, Κασνέτση, Λάμπρου (46' Καλογέρης), Χατζηιωαννίδης, Μαρουκάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ(Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Κουρτεσιώτης, Σκούπρα, Κοντοές, Σουλιώτης, Μαρκολίνο, Καρατάσιος, Τασιούλης (65' Λίταινας), Πολέτο, Γαρυφαλλόπουλος, Λούκας Ράμος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ(Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Θεολόγου, Σαμαράς, Σπόλιαριτς (88' Δαλιανόπουλος), Δημητριάδης (60' Τσουμάνης), Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Κυβελίδης, Ολαϊτάν

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Λάζαρος Βαρδάκης):Λαζαρίδης, Τόλι (84’ Μαλόνγκα), Σισέ, Φαζός, Καραγεώργης (30’ Σάλιακας), Σελινιωτάκης, Γκίνη, Αρναρέλλης (66’ Τεγούσης), Καραγιάννης, Ρίσκι, Αποστολόπουλος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος):Καπούταγλης, Ντάσιος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Σταμόπουλος, Αργυρόπουλος, Φουρλάνος (66’ Πλέγας), Ελευθεριάδης, Κολ, Μπαστακός (72’ Μωραΐτης), Κυνηγόπουλος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Ηρόδοτος - Βόλος 0-2 (25' Μάντζης, 44' Ηλιόπουλος)

Δόξα Δράμας - Ηρακλής 2-0 (9' Σαλβαδόρ Πέρεθ Μαρτίνεθ, 40' Κουσκουνάς)

Κέρκυρα - Τρίκαλα 1-1 (21' Σιατραβάνης / 79' Συμελίδης)

Αιγινιακός - Εργοτέλης 1-0 (14' Πολύζος)

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Σπάρτη - Πλατανιάς 0-0

Καραϊσκάκης Άρτας - Αήττητος Σπάτων 1-0 (18' Μασούρας)

Απόλλων Πόντου - Απόλλων Λάρισας 1-0 (24' Ολαϊτάν)

ΑΟΧ Κισσαμικός - Παναχαϊκή 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Βόλος 25

2. Απόλλων Λάρισας 20

3. Κέρκυρα 17

4. Πλατανιάς 16

5. Εργοτέλης 14

6. Καραϊσκάκης 13

7. Ηρόδοτος 12

8. Δόξα Δράμας 12

9. Παναχαϊκή 12

10. Απόλλων Πόντου 11

11. Ηρακλής 10

12. Αιγινιακός 9

13. Σπάρτη 7

14. Τρίκαλα 7

15. ΑΟΧ Κισσαμικός 6

16. Αήττητος 6

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (10Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου

Πλατανιάς - Ηρόδοτος (15:00 ΕΡΤ3)

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Απόλλων Λάρισας - ΑΟΧ Κισσαμικός (14:00)

Καραϊσκάκης Άρτας - Σπάρτη (15:00)

Αήττητος Σπάτων - Δόξα Δράμας (15:00)

Βόλος - Κέρκυρα (15:00 ΕΡΤ3)

Ηρακλής - Απόλλων Πόντου (15:00)

Τρίκαλα - Αιγινιακός (15:00)

Εργοτέλης - Παναχαϊκή (15:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ