ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Football League: Γκέλα στην πρεμιέρα για Παναχαϊκή, έσωσε το βαθμό στο 90'+4'

FOOTBALL LEAGUE / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Παναχαΐκή αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) εντός έδρας με τον Αιγινιακό και ξεκίνησε το "αριστερό" στη Football League. Στο 90'+4' έσωσε το βαθμό η ομάδα της Πάτρας. Νίκες για Απόλλωνα Λάρισα κι Εργοτέλη. Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής.

Συγκλονιστικό ήταν το ματς που διεξήχθη στην Αγυιά, όπου η Παναχαϊκή υποδέχθηκε τον Αιγινιακό, για την πρώτη αγωνιστική της Football League. Η αναμέτρηση δεν είχε νικητή, είχε όμως τέσσερα γκολ. Κι όλα μπήκαν από το 77' και μετά.

Η Παναχαϊκή ήταν ανώτερα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και σωστά διαμαρτύρεται τόσο για το πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι του Πιαστόπουλου, ύστερα από κεφαλιά του Μπαστακού, αλλά και φάση που έπρεπε ν' αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πετρούσης.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν ν' ανοίξουν το σκορ, οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν και τους έπιασαν στον ύπνο. Από εξαιρετική προσπάθεια του Έππα στην αντεπίθεση και ασίστ, ο Κούστα με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Ο Ισραέλ Κολ με φανταστικό σουτ στο 89ο λεπτό ισοφάρισε για την Παναχαϊκή. Κι όμως στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ορφανίδης σέντραρε από δεξιά, ο Πιαστόπουλος με πλασέ στην αριστερή πλευρά εντός περιοχής ανέκτησε το προβάδισμα για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.

Η τελευταία λέξη ανήκε όμως στους γηπεδούχους. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, από εκτέλεση φάουλ του Αργυρόπουλου η μπάλα έφθασε στον Μωραΐτη, ο οποίος και με τη βοήθεια της τύχης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Απόλλων Πόντου ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρηση του "Παγκρήτιου", αλλά τα σουτ των Κυβελίδη, Καπνίδη και Τσουμάνη δεν μπόρεσαν ν' απειλήσουν ουσιαστικά την εστία που υπερασπίστηκε ο Καλογεράκης. Η ομάδα του Ηρακλείου ανέκτησε την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο και κατόρθωσε να φθάσει στο γκολ. Το έκανε στο 72' με τον Ηλία Τσέλιο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για του Θεοδωρόπουλου.

Με τον Απόλλωνα να τελεί υπό σύγχυση, η ομάδα του Ηρακλείου έφθασε και στο δεύτερο γκολ στο 78'. Ο Μπουτσάκης τροφοδότησε τον Έφορντ, ο οποίος με σουτ διεύρυνε το προβάδισμα των Κρητικών.

Ο Απόλλων Λάρισας υποδέχθηκε την Κέρκυρα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης και ξεκίνησε με το "δεξί" τις υποχρεώσεις του στη Football League. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός των Θεσσαλών, Μαρσέλο Τροΐζι, είδε τον συμπατριώτη του, Λουκάο ν' ανοίγει το σκορ στο 17ο λεπτό. Η Κέρκυρα επιχειρούσε ν' απειλήσει μόνο με τις σποραδικές εμπνεύσεις του Κόντου, αλλά εις μάτην. Η ομάδα της Λάρισας έφθασε στο δεύτερο γκολ της στο 53'. Ο Πολέτο εκτέλεσε το φάουλ κι ο Χατζής με κεφαλιά ανάγκασε τον Κουτζαβασίλη να μαζέψει ξανά την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολυχρόνης (81' Αργυρόπουλος), Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Πολίμος (70' λ.τρ. Σταμόπουλος), Πλέγας, Κολ, Κυνηγόπουλος, Μαυριάς, Μπαστακός (59' Ελευθεριάδης), Μωραΐτης.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιαγκιόζης, Ορφανίδης, Πετρούσης, Ζήσης, Σ. Τοπαλίδης, Πιαστόπουλος, Λάσκαρης, Πολύζος, Δούμτσιος (74' Έππας), Παπαδόπουλος (61' Κούστα), Μαρκόφσκι (84' Κλιγγόπουλος).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μαζουλουξής, Γιακούμπου, Κοζορώνης (70' Μπουτσάκης), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (75' Ροβίθης), Έφορντ, Καπνίδης (89' Κουατένγκ)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Γεωργιάδης, Τσουμάνης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Σουντουρά, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Πουρτουλίδης, Κυβελίδης..

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ(Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Σουλιώτης, Χατζής, Λούκας Ράμος, Τασιούλης (63' Καμπέρης), Λουκάο, Μαρκολίνο (95' Μπιμάι), Πολέτο (88' Αγιώτης).

ΚΕΡΚΥΡΑ(Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Αναστασίου, Σπίνουλας, Βέρτζος, Ιωάννου, Νίκιτς (60' Βίλα), Ινάσιο (46' Ζορμπάς), Κόντος, Μότα (60' Στ. Κρητικός), Σιατραβάνης, Τουράμ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου

Σπάρτη - ΑΟΧ Κισσαμικός 1-1 (58' Μαντζίρης / 79' πεν. Μαλόνγκα)

ΑΟ Τρίκαλα - Δόξα Δράμας 2-3 (10' Ρούνεϊ, 77' Γκότοβος / 6' Ανδρέου, 26' Πέρεθ, 53' Κρουθ)

Ηρακλής - Ηρόδοτος 1-0 (9' Περόνε)

Πλατανιάς - Αήττητος Σπάτων 2-1 (61' Κόρτσαμ, 62' Παπανικολάου / 71' Σπυρόπουλος)

Βόλος - ΑΕ Καραϊσκάκης 7-0 (22', 67', 74' Μάντζης, 33' Ηλιόπουλος, 62' Λούκας Γκαρσία, 70' Πίτου Γκαρσία 83' Φράγκος)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Παναχαϊκή - Αιγινιακός 2-2 (88' Κολ, 90'+4' Μωραΐτης / 77' Κούστα, 90'+1' Πιαστόπουλος

Εργοτέλης - Απόλλων Πόντου 2-0 (72' Τσέλιος, 77' Έφορντ)

Απόλλων Λάρισας - Κέρκυρα 2-0 (17' Λουκάο, 53' Χατζής)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βόλος 3

2. Απόλλων Λάρισας 3

3. Εργοτέλης 3

4. Δόξα Δράμας. 3

5. Πλατανιάς 3

6. Ηρακλής 3

7. Αιγινιακός 1

8. Παναχαϊκή 1

9. ΑΟΧ/Κισσαμικός 1

10. Σπάρτη 1

11. Τρίκαλα 0

12. Αήττητος Σπάτων 0

13. Ηρόδοτος 0

14. Απόλλων Πόντου 0

15. Κέρκυρα 0

16. ΑΕ Καραϊσκάκης 0

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ