FOOTBALL LEAGUE

Απόλλων - Λαμία: Oι ατσίδες με τα μπλε της Football League

Απόλλων - Λαμία: Oι ατσίδες με τα μπλε της Football League

Ο α' γύρος της Stoiximan.gr Football League ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr επιχειρεί τη σύνοψη του πρωταθλήματος: η καλύτερη και η χειρότερη ομάδα, οι εκπλήξεις και οι απογοητεύσεις, οι απολύσεις προπονητών, οι παίκτες που ξεχώρισαν και τα φαβορί για άνοδο και υποβιβασμό. (PHOTOS).

Το πρώτο μισό της εφετινής σεζόν στη Stoiximan.gr Football League έχει ολοκληρωθεί (απομένουν 2 αγώνες εξ' αναβολής, που θα γίνουν όμως στις 8 Μαρτίου). Απόλλων Σμύρνης και Λαμία έχουν ξεφύγει στις δύο πρώτες θέσεις, με 43 βαθμούς. Ο τρίτος Άρης είναι στο -8, Αγροτικός και ΟΦΗ στο -13. Ενδιαφέρουσα όμως και η "μάχη" για την παραμονή, όπου τουλάχιστον εννέα ομάδες "βράζουν στο ίδιο καζάνι".

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη και τη χειρότερη ομάδα, αυτή που έχει απογοητεύσει περισσότερο από κάθε άλλη, εκείνη που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, αναλύει τις "μάχες" για άνοδο και αποφυγή υποβιβασμού, επιλέγει τον καλύτερο προπονητή και τους πέντε παίκτες που ξεχώρισαν, γράφει για την αποχώρηση του Πανθρακικού, αλλά και την αγαπημένη συνήθεια των παραγόντων, την απόλυση προπονητών!

H KAΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

Είναι άδικο να επιλεγεί μονάχα μία. Απόλλων Σμύρνης και Λαμία δικαιωματικά είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του πρώτου γύρου. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παραμένει η μοναδική αήττητη ύστερα από 17 αγωνιστικές. Αποδεικνύει ότι ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει ακόμα και όταν δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα της Φθιώτιδας, από την άλλη, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα (4 γκολ παθητικό!), ενώ στην έδρα της μετρά οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Απόλλων και Λαμία ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 43 βαθμούς και δεν προξενεί εντύπωση ότι έχουν ξεφύγει οκτώ βαθμούς από τον τρίτο της κατάταξης Άρη.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Πανελευσινιακός ξεκίνησε το εφετινό πρωτάθλημα με έξι διαδοχικές ήττες. Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες, μία ήττα και ξανά ισοπαλία. Το πρώτο τρίποντο, το οποίο παραμένει και το μοναδικό έπειτα από 17 αγώνες, ήρθε στην 11η αγωνιστική, απέναντι στην Καλλονή.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (FOOTBALL LEAGUE)
(EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (FOOTBALL LEAGUE) (EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα της Δυτικής Αττικής διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στη Stoiximan.gr Football League με δέκα γκολ (τόσα έχουν και Κισσαμικός - Αναγέννηση Καρδίτσας), αλλά και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα (29 γκολ παθητικό, 33 έχει η Καλλονή). Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, οι "σταχυοφόροι" είναι στην τελευταία θέση με εννέα βαθμούς.

Με τις προσθήκες του Ιανουαρίου, βέβαια, το σύνολο της Ελευσίνας έχει αλλάξει εικόνα και θα παλέψει με αντεπίθεση να μείνει στην κατηγορία.

Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Ο Αγροτικός Αστέρας. Λίγοι περίμεναν ότι η ομάδα του Ευόσμου θα ήταν στην πεντάδα με το τέλος του πρώτου γύρου. Έχει 30 βαθμούς και "όπλο" της είναι το "Δ. Κοντικάκης", όπου σε εννέα ματς μετρά επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Αποτελεί από τις πιο αξιόπιστες οικονομικά ομάδες της κατηγορίας και έχει επικρατήσει ομάδων που ξεκίνησαν τη σεζόν ως φαβορί για άνοδο, όπως ο ΑΟ Τρίκαλα και ο ΟΦΗ, ενώ κράτησε στο μηδέν τον πρωτοπόρο Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

FOOTBALL LEAGUE / ÁÃÑÏÔÉÊÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
FOOTBALL LEAGUE / ÁÃÑÏÔÉÊÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Δυσκολοκατάβλητο σύνολο, στο οποίο ξεχωρίζει ο Γιάννης Γκέσιος με τα έξι γκολ που έχει σημειώσει. Μετά τον Απόλλωνα, τη Λαμία, τον Άρη και τον ΟΦΗ, οι "πράσινοι" διαθέτουν την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία. Μένει να φανεί εάν μπορέσει να παραμείνει στην τιμητική θέση που είναι σήμερα.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Άρης απογοητεύει. Το καλοκαίρι όλοι μιλούσαν για τις πράγματι εξαιρετικές προσθήκες. Αποκτήθηκαν παίκτες που δεδομένα χωράνε σε ομάδες της Super League, αλλά αποδεικνύεται ότι το υλικό δεν έχει γίνει ομάδα. Ειδικά μακριά από το "Κλ. Βικελίδης", οι "κίτρινοι" έχουν "πετάξει" αρκετούς βαθμούς. Σε εννέα εκτός έδρας παιχνίδια, οι Θεσσαλονικείς μετρούν τρεις νίκες, αλλά και τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

FOOTBALL LEAGUE / ÁÃÑÏÔÉÊÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
FOOTBALL LEAGUE / ÁÃÑÏÔÉÊÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με τον δεύτερο γύρο η ομάδα θα προχωρήσει και με νέο προπονητή, αφού μετά το 0-0 με τη Σπάρτη ο Νίκος Αναστόπουλος αποχαιρέτησε. Μπορεί ο Άρης να καλύψει τη διαφορά των οκτώ βαθμών στο δεύτερο μισό; Αυτό είναι το ερώτημα που προκύπτει. Ή αν θέλετε: Προλαβαίνει να γίνει ομάδα το φανταστικό υλικό;

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ

Απόλλων Σμύρνης και Λαμία έχουν ξεκαθαρίσει μετά τις πρώτες 17 αγωνιστικές. Όντως αυτές οι δύο ομάδες μπορούν αυτή τη στιγμή να θεωρηθούν ως φαβορί για την άνοδο. Θα βάλουμε στην εξίσωση και τον Άρη με τον ΟΦΗ. Όχι ότι πείθουν πως μπορούν να κάνουν αντεπίθεση, αλλά διότι απομένουν άλλα τόσα παιχνίδια και ο δρόμος είναι μακρύς. Ο Αγροτικός Αστέρας έχει τους ίδιους βαθμούς με την ομάδα του Ηρακλείου, αλλά θεωρείται δύσκολο να αντέξει και να μειώσει τη διαφορά της από τις δύο πρώτες θέσεις.

FOOTBALL LEAGUE / ÏÖÇ - ËÁÌÉÁ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
FOOTBALL LEAGUE / ÏÖÇ - ËÁÌÉÁ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τέσσερις ομάδες για τη δυάδα, λοιπόν, με Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία να είναι φαβορί. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμιστεί η ένσταση των Άρη και ΟΦΗ κατά της Λαμίας, που ζητούν τον μηδενισμό των Φθιωτών και την αφαίρεση έξι βαθμών.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ

Εξίσου μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και στη "μάχη" για την αποφυγή του υποβιβασμού. Πανελευσινιακός, Καλλονή και Αιγινιακός, με βάση την εικόνα τους στον πρώτο γύρο, έχουν τον πρώτο λόγο για υποβιβασμό. Φυσικά, είναι τόσα πολλοί οι αγώνες που ακολουθούν, που με βεβαιότητα δεν μπορούν να γραφτούν πολλά. Και η Αναγέννηση Καρδίτσας παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοσή της, η Καλλιθέα το ίδιο, όπως και ο Αχαρναϊκός, ο οποίος σε αντίθεση με το εξαιρετικό ξεκίνημα (5 νίκες, 1 ήττα, 1 ισοπαλία), στη συνέχεια προέκυψε μαζική φυγή βασικών παικτών και απανωτές ήττες.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ
FOOTBALL LEAGUE / ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο Κισσαμικός από την πλευρά του δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την περσινή ομάδα που έμεινε εύκολα στην κατηγορία, ενώ είναι ενδιαφέρον να δούμε αν συνεχιστεί η εξαιρετική πορεία του ΑΟ Χανιά και μετά την αποχώρηση του Σάκη Παπαβασιλείου.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ Α' ΓΥΡΟΥ

Ο Νίκος Νεντίδης. Το καλοκαίρι η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα αποφάσισε να αναθέσει τα ηνία στον Θεσσαλονικιό, ο οποίος παλαιότερα εργαζόταν κυρίως ως βοηθός προπονητή. Είχε συνεργαστεί με Λουτσέσκου, Τσιώλη, Κεχαγιά, Ουζουνίδη, Μπάντοβιτς και Προτασόφ. Δεν τον είχαμε συνηθίσει, δηλαδή, ως πρώτο προπονητή, όμως τα δείγματα γραφής του ήταν άξια αναφοράς.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
FOOTBALL LEAGUE / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Σε αυτόν κυρίως οφείλεται η πορεία των "πρασίνων" στον πρώτο γύρο. Με απολογισμό δέκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και έξι νίκες παίρνει το βραβείο του καλύτερου προπονητή στο πρώτο μισό της σεζόν. Μετά την ήττα από την Καλλονή, προς έκπληξη όλων, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αποφάσισε να τον απολύσει.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

- Ο επιθετικός του Απόλλωνα Σμύρνης, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, έχει σημειώσει επτά γκολ σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος. Εκτός από τα τέρματα, μετρά και δύο ασίστ. Από τους πιο αξιόπιστους και αποτελεσματικούς παίκτες της Ελαφράς Ταξιαρχίας και του πρωταθλήματος συνολικά.

- Ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας, Ανδρέας Βασιλόγιαννης, είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της κατηγορίας. Με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ ο 25χρονος είναι από τους κύριους λόγους που η Λαμία είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Βαρόμετρο η απόδοσή του για την ομάδα της Φθιώτιδας.

FOOTBALL LEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÓÐÁÑÔÇ (Eurokinissi Sports)
FOOTBALL LEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÓÐÁÑÔÇ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Ο αμυντικός χαφ της Λαμίας, Σουλεϊμόν Όμο, κάνει την καλύτερη σεζόν του όσα χρόνια παίζει στην Ελλάδα (από το 2005). Ηγέτης στη μεσαία γραμμή. Ενώ η δουλειά του είναι να μαρκάρει και να ανακόπτει, αυτός εφέτος σκοράρει (6 γκολ), μοιράζει ασίστ (1) και προσφέρει και θέαμα.

- Ο επιθετικός της Σπάρτης, Κώστας Ηλιόπουλος, έχει πετύχει επτά γκολ για τους Λάκωνες και αποτελεί αξιόπιστη επιλογή στη γραμμή κρούσης. Μιλάμε για παίκτη που για τέσσερα χρόνια έπαιζε στη Γ' Εθνική (Καλαμάτα) και που η επιστροφή του στη δεύτερη κατηγορία έχει συνοδευτεί με αρκετά τέρματα και καλές εμφανίσεις.

- Πολλοί είχαν ξεγραμμένο τον ΑΟΧ στο ξεκίνημα της σεζόν. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό η συγκομιδή των 21 βαθμών και η 10η θέση έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Σταματής. Επτά γκολ και πέντε ασίστ από τον 23χρονο επιθετικό, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Ύστερα από 12 παιχνίδια στη Stoiximan.gr Football League ο Πανθρακικός, αποχαιρέτησε. Τα δυσβάσταχτα χρέη κατέστησαν ανέφικτη τη συνέχιση της παρουσίας του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Κομοτηνής αποσύρθηκε εξαιτίας της οικονομικής αιμορραγίας και για μια ακόμα σεζόν, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία "σημαδεύεται" από αποχώρηση. Οι Θρακιώτες, όσο αγωνίζονταν, νίκησαν Κισσαμικό, Πανελευσινιακό και Καλλιθέα, ενώ έκοψαν βαθμούς από Αναγέννηση Καρδίτσας, Καλλονή και Πανσερραϊκό.

FOOTBALL LEAGUE / ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
FOOTBALL LEAGUE / ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Μετά την απόσυρση, Αχαρναϊκός, ΟΦΗ, Λαμία, Άρης και Απόλλων Σμύρνης πήραν τρίποντα στα χαρτιά, δημιουργώντας έτσι μια σχετική ανισορροπία, διότι ο Πανθρακικός είχε δείξει αγωνιστικά αξιόμαχος.

ΤΟ 72% ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Από τις... σταθερές στα εκάστοτε πρωταθλήματα της δεύτερης κατηγορίας είναι οι απολύσεις προπονητών. Έτσι κι εφέτος, οι περισσότερες ομάδες έχουν προχωρήσει σε αλλαγές στην τεχνική ηγεσία. Από τις 18 ομάδες, μόνο οι Λαμία, Σπάρτη, Πανσερραϊκός, Κισσαμικός και Αναγέννηση Καρδίτσας δεν άλλαξαν προπονητή. Μιλάμε με άλλα λόγια για ποσοστό 72% στις απολύσεις προπονητών.

FOOTBALL LEAGUE / ÏÖÇ - ×ÁÍÉÁ (Eurokinissi Sports / ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ)
FOOTBALL LEAGUE / ÏÖÇ - ×ÁÍÉÁ (Eurokinissi Sports / ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Μπάμπης Τεννές, Σωτήρης Αντωνίου, Παναγιώτης Διλμπέρης, Σπύρος Μπαξεβάνος και Γιάννης Μάγγος, αντέχουν. Κι όποιος θέλει να ποντάρει στην παραμονή τους μέχρι το τέλους του πρωταθλήματος, ας το κάνει.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ