ΠΑΟΚ

Ελ Καντουρί: Ο Game Changer του ΠΑΟΚ

Ο Καντουρί πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ
Ο Καντουρί πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί διανύει την πλέον παραγωγική του χρονιά σε γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ και έχει αναδειχθεί σε μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του φετινού Δικεφάλου.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στον ΠΑΟΚ.

Ο "Μαέστρο", όπως τον αποκαλεί ο ΠΑΟΚ στα social media του, διατηρώντας το προσωνύμιο που είχε όταν αγωνιζόταν στη Νάπολι, έχει και σήμερα την τιμητική του.

Δίκαια καθώς ο Μαροκινός έχει ξεκινήσει δυναμικά την φετινή σεζόν και αναδεικνύεται σε ηγέτη στη μεσαία γραμμή του Δικέφαλου.

Δεν είναι μόνο τα στατιστικά του που είναι ήδη βελτιωμένα σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες σεζόν που αγωνίστηκε στην Τούμπα αλλά κυρίως ο ρόλος που έχει στο γήπεδο, αγωνιζόμενος στον άξονα και πιο πίσω από όπου είχαν συνηθίσει να τον βλέπουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ.

Ο Καντουρί έχει γράψει ήδη 3 γκολ σε 12 παιχνίδια, που είναι ήδη τα περισσότερα που έχει πετύχει σε μια σεζόν με την φανέλα του Δικεφάλου. Έχει σκοράρει 2 φορές στο πρωτάθλημα, μια στα προκριματικά του Champions League στον αγώνα με την Κράσνονταρ και έχει καταγράψει και μια ασίστ στην νίκη με την Αϊντχόφεν για το Europa League.

GAME CHANGER ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΛΗ

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στα 3 από τα 4 παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο ο Μαροκινός έχει μπει στο γήπεδο ως αλλαγή την ώρα που η ομάδα του δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε και πως και στα 3 την βοήθησε να φτάσει στην νίκη.

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα μπήκε στη θέση του Τζόλη στο 62' με το σκορ στο 1-1 και ο ΠΑΟΚ επικράτησε τελικά με 3-1, στον αγώνα με την Αϊντχόφεν μπήκε στο γήπεδο μαζί με τον νεαρό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και η ομάδα του πέτυχε ιστορική ανατροπή γυρνώντας το εις βάρος της 0-1 στο θριαμβευτικό 4-1.

Το ίδιο και με δικό του γκολ μάλιστα έγινε και απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα όταν ο Γκαρσία τον πέρασε αλλαγή μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, μαζί με τον Τζόλη και τον Μπίσεσβαρ και ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια δεύτερη ανατροπή.

Βέβαια το αντίθετο συνέβη στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στο Αγρίνιο με τον Καντουρί να βγαίνει από τον αγώνα στο 82', με το σκορ στο 1-1 δίνοντας την θέση του στο Νίκα Νινούα που ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα και οδήγησε στη νίκη τον ΠΑΟΚ.

Η ΠΙΟ ΜΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Τα μέχρι τώρα στατιστικά του Ομάρ Ελ Καντουρί δείχνουν ότι φέτος αν δεν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμού θα έχει την πλέον παραγωγική του χρονιά στην Τούμπα.

Τα στατιστικά του με την φανέλα του ΠΑΟΚ καταγράφουν τα εξής:

ΣΕΖΟΝ/ ΓΚΟΛ/ ΑΣΙΣΤ

2017-18 /2 /1

2018-19 /2 /3

2019/20 /1 /1

2020/21 /3 /1

Οι καλύτερες σεζόν του Μαροκινού στην Ιταλία ήταν η σεζόν 2013-14 όταν σε ηλικία 24 ετών αγωνίστηκε δανεικός από την Νάπολι στην Τορίνο και είχε 5 γκολ και 8 ασίστ και ακόμη πιο παλιά την σεζόν 2011-12 σκόραρε 7 φορές και είχε και 4 ασίστ στην SERIE B με την Μπρέσια.

ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Το συμβόλαιο του Ομάρ Ελ Καντουρί ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον παίκτη για την ανανέωση του. Ο Μαροκινός που είχε πάντοτε νοσταλγία για το ιταλικό πρωτάθλημα, δείχνει πλέον πολύ μεγαλύτερη…πίστη στον ΠΑΟΚ και έχει δημόσια δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει στην Τούμπα.

Οι μέχρι τώρα επαφές δείχνουν κοινή επιθυμία ομάδας και παίκτη για να συνεχίσουν την συνεργασία τους και αυτό που απομένει είναι να τα βρουν και στο οικονομικό.

Δείτε στο widget της Opta όλες τις επιδόσεις του Μαροκινού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ