ΕΛΛΑΔΑ

"Έφυγε" από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν

"Έφυγε" από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν
EUROKINISSI

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, γνωστός ως Χάρρυ Κλυνν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας. (VIDEOS)

Ο Χάρρυ Κλυνν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα. Γεννημένος στις 7 Μαΐου 1940, υπήρξε ένας από τους κορυφαίους κωμικούς, ενώ ασχολήθηκε πολύ και με το ποδόσφαιρο, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μπαίνοντας μπροστά για την αγαπημένη του ομάδα το 1980 μαζί με μία ομάδα φανατικών Ποντίων και φίλων του ιστορικού σωματείου.

Ο καλλιτέχνης, το βράδυ της Κυριακής (20/5) κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, έπαθε κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε, βυθίζοντας σε θλίψη τους οικείους του, αλλά και φυσικά όλους όσους τον αγάπησαν μέσα από τη δουλειά του.

Να τονιστεί, δε, πως ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, δίνοντας πολύ δύσκολη καθημερινή μάχη. Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, εδώ και μήνες χρειαζόταν φιάλες οξυγόνου για να αναπνέει, ενώ μετά το θάνατο του γιου του η υγεία του χειροτέρευσε ακόμη περισσότερο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Χάρρυ Κλυνν εγκατέλειψε την Αθήνα και επέστρεψε στις ρίζες του, στην Καλαμαριά. Γεννήθηκε από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη. Ο σκηνοθέτης, Νίκος Τριανταφυλλίδης (1966-2016) ήταν γιος του και πέθανε στις 7 Ιουνίου 2016, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Αναφορικά με τη ζωή του, εξαιτίας δυσμενών οικονομικών συνθηκών ωθήθηκε στην εργασία από την ηλικία των 5 χρόνων. Παράλληλα φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Kαλαμαριάς και αργότερα στο Πέμπτο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη άλλαξε τη ζωή του, καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, "κερδίζει" την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.

Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση, του χαρίζουν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας σύμφωνα με την AGB και οι παραστάσεις του στα θέατρα Ορφέας, Άλσος, Δελφινάριο και Μινώα κ.ά. καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ. Το 1998 παρουσιάζεται η πρώτη του ζωγραφική έκθεση στον "Εικαστικό Κύκλο". Από το 2006 έμενε μόνιμα στη γενέτειρά του και έγραφε βιβλία, έπαιζε σε παραστάσεις και ζωγράφιζε. Είχε μάλιστα ηγηθεί της αντιπολίτευση στο δήμο Καλαμαριάς.

H μεγαλύτερη προσφορά του στον Απόλλωνα, ήταν το χτίσιμο του ιδιωτικού σταδίου του. Mέσα σε τρία χρόνια στη θέση της αλάνας που υπήρχε το χωμάτινο γήπεδο της Καλαμαριάς, φτιάχτηκε χάρη στις προσπάθειές του ένα σύγχρονο στάδιο στην ωραιότερη πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Photo Credits: Eurokinissi





TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ