ΑΓΓΛΙΑ

EFL: Απειλεί με διακοπή πρωταθλήματος, εάν δεν υπάρξει οικονομική ενίσχυση

Ο Χάρι Γουίλσον πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Ντέρμπι κατά τη διάρκεια αγώνα της Championship
Ο Χάρι Γουίλσον πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Ντέρμπι κατά τη διάρκεια αγώνα της Championship NICK POTTS/PA VIA AP

Οι ομάδες της EFL έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Τζόνσον, απειλώντας ότι θα βάλουν "λουκέτο" στο πρωτάθλημα, εάν δεν υπάρξει οικονομική υποστήριξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mirror.

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν στην κυβέρνηση Τζόνσον οι σύλλογοι της EFL, οι οποίοι με επιστολή τους στον πρωθυπουργό της Αγγλίας τόνισαν πως εάν δεν υπάρξει άμεσα οικονομική ενίσχυση στις ομάδες τους, θα προχωρήσουν εντός ενός μήνα σε διακοπή του πρωταθλήματος.

Μακριά από την Premier League, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ελπιδοφόρα και για τις υπόλοιπες ομάδες. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mirror, ιστορικοί σύλλογοι που αγωνίζονται στη Β’ κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Η ήδη υπάρχουσα οικονομική κρίση εντείνεται ολοένα και περισσότερο όσο συνεχίζεται η απαγόρευση του κόσμου στα γήπεδα.

Έτσι, η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων τη 1η Οκτωβρίου, κάνει ακόμα πιο απαισιόδοξους τους παράγοντες για τη βιωσιμότητα των συλλόγων τους. Μάλιστα, όπως δήλωσε και ο συνιδιοκτήτης της Σάντερλαντ (League One), Τσάρλι Μέθβεν:

‘’Εάν η κυβέρνηση δεν αναλάβει την ευθύνη (για την απαγόρευση στους φιλάθλους), τότε οι σύλλογοι πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά τη διακοπή του πρωταθλήματος’’.

‘’Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι χρήσιμος, όταν δεν μπορεί να προσελκύσει έσοδα για να πληρώσει τους παίκτες. Δεν είναι ρεαλιστικό οι σύλλογοι της EFL να συνεχίσουν να παίζουν επ’ αόριστον χωρίς να υπάρχουν έσοδα’’.

‘’Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να συμβεί, εάν δεν υπάρξει υποστήριξη. Είναι εξαιρετικά επείγον. Είμαστε 3-4 εβδομάδες πριν από την απόφαση να σταματήσουμε’’, συνέχισε ο Μέθβεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ