ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ECA: Νέος πρόεδρος ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί στη θέση του Ανιέλι

Ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί χαιρετάει προς τους οπαδούς της Παρί μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί χαιρετάει προς τους οπαδούς της Παρί μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ © 2019 DAVE THOMPSON/ASSOCIATED PRESS

Λίγες μόλις ημέρες έμεινε κενή η θέση του προέδρου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, με τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί να διαδέχεται τον Αντρέα Ανιέλι που είχε υποβάλλει την παραίτησή του.

Ο Αντρέα Ανιέλι παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ECA την περασμένη Κυριακή (18/4) μετά την κίνησή του να δημιουργήσει την European Super League και αυτή δεν έμεινε για πολύ χωρίς κάτοχο. Ο νέος Νο 1 παράγοντας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων είναι ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί που κατέκτησε έτσι μία ακόμα σημαντική νίκη μετά από αυτήν που απόλαυσε ως σύμμαχος της UEFA στον πόλεμο διάρκειας 48 ωρών με τους 12 ευρωπαϊκούς κολοσσούς.

"Νιώθω μεγάλη τιμή που διορίστηκα από τους συναδέλφους μου μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ECA ως πρόεδρος. Η ηγεσία, η ακεραιότητα και η συνύπαρξη του οργανισμού μας, δεν ήταν ποτέ πιο απαιτητική απ’ αυτήν την καθοριστική στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μαζί με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους συλλόγους της ECA, θα προσπαθήσω να ενισχύσω την Ένωση στο ρόλο της ως η νόμιμη και μοναδική φωνή των ευρωπαϊκών συλλόγων", τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Παρί Ζεν Ζερμέν, με την ECA να εκπροσωπεί πάνω από 200 συλλόγους από 55 ενώσεις μελών της UEFA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το αξίωμα του αντιπροέδρου της ECA εκλέχτηκε ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Μπάγερν Μονάχου, Μίχαελ Χέρλινγκερ, που θα συνεργαστεί με τους ήδη υπάρχοντες αντιπροέδρους Έντουιν φαν ντερ Σαρ (Άγιαξ), Ντάριους Μιοντούσκι (Λέγκια Βαρσοβίας) και Άκι Ρίχιλαντ (Ελσίνκι).

Photo Credits: @ 2020 Dave Thompson/Associated Press

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPEAN SUPER LEAGUE ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ