LA LIGA

Primera Division: Ζωντανή για την Ευρώπη η Βιγιαρεάλ, καπαρώνει το Europa η Σοσιεδάδ

Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν
Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν © 2021 MICHAEL SOHN / AP IMAGES

Η Σοσιεδάδ επιβλήθηκε 3-0 της Κάντιθ για την 36η αγωνιστική της La Liga και κράτησε γερά το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου, ενώ η Βιγιαρεάλ με το επιβλητικό εκτός έδρας 4-1 κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο διατήρησε τη διαφορά από τη Σοσιεδάδ στο -3.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε 3-0 και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη κόντρα στην Κάντιθ, που την κράτησε στην 6η θέση και σε θέση ισχύος για το εισιτήριο που οδηγεί στο Europa League, ενώ με το διπλό έφυγε η Βιγιαρεάλ, διασύροντας με 4-1 τη Ράγιο Βαγεκάνο.

Οι Βάσκοι άνοιξαν το σκορ στο 19', με τον Σίλβα να κάνει την κάθετη και να βγάζει σε θέση βολής τον Σέρλοτ ο οποίος πλάσαρε από τα αριστερά και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Λαντέσμα, κάνοντας το 1-0.

Στο 52' ο Σίλβα κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γιανουζάι για να δώσει το προβάδισμα με δύο γκολ στη Σοσιεδάδ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Πόρτου στο 90+8' από την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο παιχνίδι της 36ης αγωνιστικής της La Liga η Βιγιαρεάλ επιβλήθηκε εκτός έδρας με 4-1 της Ράγιο Βαγεκάνο, πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος. Το "κίτρινο υποβρύχιο" διατηρήθηκε στο -3 από το τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Βιγιαρεάλ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα από στημένη φάση. Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε το "κίτρινο υποβρύχιο" βρήκε και δίχτυα, με τον Πεντράθα να παίρνει την κεφαλιά για το 0-1.

Η απάντηση της Ράγιο Βαγεκάνο ήρθε στο 21', με τον Γκαρθία να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Γκουαρδιόλα μετά από διπλή προσπάθεια να νικάει με πλασέ τον Ρούλι και να ισοφαρίζει.

Μόλις έξι λεπτά κράτησε η χαρά των φιλάθλων της Ράγιο Βαγεκάνο, καθώς η Βιγιαρεάλ πήρε εκ νέου το προβάδισμα και έκανε το 2-1. Ο Βαρέχο έκανε το γέμισμα, ο Πεντράθα το γέμισμα, με τον Φόιτ να δοκιμάζει την κεφαλιά, η οποία αφού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο ακόμα τέρματα στο πρώτο μέρος, με τον Αλκάρεθ να σουτάρει από την περιοχή για το 1-3 και τον Τόρες να διαμορφώνει το 1-4. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μέρος, όμως το πάρτι συνεχίστηκε για τη Ρεάλ, η οποία πέτυχε και πέμπτο γκολ, με τον Πεντράδα να διαμορφώνει το τελικό 1-5.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ