ΙΤΑΛΙΑ

Δήμαρχος στη Βερόνα ο άλλοτε διεθνής Ιταλός, Νταμιάνο Τομάζι

Δήμαρχος στη Βερόνα ο άλλοτε διεθνής Ιταλός, Νταμιάνο Τομάζι
@ 2012 ANTONIO CALANNI / ASSOCIATED PRESS

Ο Ιταλός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Νταμιάνο Τομάζι, εξελέγη Δήμαρχος στην Βερόνα, αφού επικράτησε σε βάρος του απερχόμενου δεξιού Δημάρχου.

Ο Ιταλός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Νταμιάνο Τομάζι, εξελέγη Δήμαρχος στην Βερόνα, αφού επικράτησε στις τοπικές εκλογές, ως επικεφαλής ενός κεντροαριστερού συνασπισμού. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, συγκέντρωσε το 53,40% των ψήφων έναντι 46,6% του Φεντερίκο Σμποάρινα.

Ο 48χρονος Τομάζι, αγωνίσθηκε 25 φορές με την εθνική Ιταλίας, από το 1998 μέχρι και το 2003. Σε συλλογικό επίπεδο, έπαιξε με την Ελλάς Βερόνα και την Ρόμα, με τα χρώματα της οποίας κατέκτησε το 2001 το ιταλικό πρωτάθλημα. Μετά το τέλος της καριέρας του διετέλεσε πρόεδρος της ένωσης παικτών (2011-2020).

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια που η κεντροαριστερά θα ηγηθεί στην Βερόνα, μια πόλη περίπου 250.000 κατοίκων. "Είμαι χαρούμενος γιατί, πέρα από το αποτέλεσμα, καταφέραμε να μιλάμε για πολιτική χωρίς απαραίτητα να επιτεθούμε στον αντίπαλο, χωρίς να δυσφημούμε, χωρίς να προσβάλλουμε", τόνισε ο ίδιος.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ