ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διεθνής διαιτητής αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

Ο Τομ Χάραλντ Χάγκεν στο Παναθηναϊκός - Μάλαγα
Ο Τομ Χάραλντ Χάγκεν στο Παναθηναϊκός - Μάλαγα EUROKINISSI

Ο διεθνής Νορβηγός διαιτητής, Τομ Χάραλντ Χάγκεν, ο οποίος έχει διευθύνει και παιχνίδια των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, αλλά και της Εθνικής ομάδας αποκάλυψε στην εφημερίδα Glamdalen ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο 42χρονος διαιτητής, Τομ Χάραλντ Χάγκεν, ο οποίος στο παρελθόν έχει σφυρίξει το ΠΑΟΚ - Ουντινέζε 0-3 για τη "φάση των 32" του Europa League τη σεζόν 2011/12, το Παναθηναϊκός - Μάλαγα 0-0 για τα playoffs του Champions League το 2012/13 και το Άντερλεχτ - Ολυμπιακός για τους ομίλους του Champions League το 2013/14, αλλά ήταν διαιτητής και στην ήττα της Εθνικής από τα Nησιά Φερόε με 2-1 για τα προκριματικά του Euro 2016, παραχώρησε τη Δευτέρα (26/10) συνέντευξη στη νορβηγική εφημερίδα Glamdalen, όπου και αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος.

Πήρε, μάλιστα, την απόφαση να μιλήσει δημόσια μετά από ένα περιστατικό που εκτυλίχτηκε μπροστά του στον Κυριακάτικο αγώνα της Βαλερένγκα με την Κρίστιανσουντ, που διηύθυνε.

Συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Κρίστιανσουντ, Φλαμούρ Καστράτι, επιτέθηκε λεκτικά στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας, Νταγκ-Έιλεβ Φάγκερμο, αποκαλώντας τον κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης "π@@@@η" με αποτέλεσμα ο Χάγκεν να πάρει το θάρρος και να μιλήσει ανοιχτά:

"Ήρθε η στιγμή να πω δημόσια ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Μόνο θετικά πράγματα μπορούν να προκύψουν από αυτό. Για εμένα είναι κάτι φυσιολογικό, κάτι από τη ζωή μου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο διαιτητής.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ