ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπόθεση Σάλα: Τα ψέματα του ατζέντη και ο "part time" πιλότος

Υπόθεση Σάλα: Τα ψέματα του ατζέντη και ο "part time" πιλότος

Όσο περνούν οι μέρες, βγαίνουν στη φόρα ολοένα και περισσότερα στοιχεία στην δημοσιότητα για την υπόθεση του Εμιλιάνο Σάλα. Το τελευταίο ήταν το e-mail που έλαβε από τον ατζέντη που τον έβαλε στο μοιραίο αεροπλάνο, αλλά και οι αποκαλύψεις για τον "part time" πιλότο του αεροσκάφους.

Η εξαφάνιση του Piper Malibu πριν από δέκα ημέρες, στο οποίο επέβαινε ο Αργεντινός επιθετικός, Εμιλιάνο Σάλα, "πάγωσε" την ποδοσφαιρική κοινότητα. Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά, το μοιραίο αεροπλάνο εξαφανισμένο και η αρχική αγωνία για την τύχη του Σάλα μετατράπηκε σιγά σιγά σε θλίψη όσο οι μέρες κυλούσαν και δεν υπήρχε κανένα νέο.

Θυμίζουμε πως είχε ταξιδέψει στη Νάντη για να μαζέψει τα πράγματά του, να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του και να επιστρέψει στην Ουαλία, ώστε να παρουσιαστεί από την Κάρντιφ, στην οποία θα συνέχιζε την καριέρα του. Όλα φαινόταν να έχουν πάρει τον δρόμο τους, χωρίς να προμηνύεται ότι θα ακολουθήσει τραγωδία. Ακόμα υπάρχει σκοτάδι για το συμβάν, εντούτοις πολλά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ένα e-mail από τον ατζέντη που τον έκλεισε στην Κάρντιφ και που τον έβαλε στο μοιραίο αεροπλάνο, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τον ρόλο του στην υπόθεση. Είπε αρκετά ψέματα για τον Σάλα, φαινόταν ο κυνισμός στα λεγόμενά του. Να τονιστεί, δε, πως τα συντρίμμια αεροπλάνου που βρέθηκαν στο λιμάνι του Ρότερνταμ και στις γαλλικές ακτές δεν ανήκουν στο μικρό αεροπλάνο που πετούσε ο Σάλα.

Αρχικά να τονιστεί πως το deal έκλεισε ένας μάνατζερ, ονόματι, Γουίλι ΜακΚέι, ο οποίος δεν είναι ο ατζέντης του Σάλα, αλλά πρόκειται για έναν άνθρωπο που για πρώτη φορά επικοινώνησε ο 28χρονος στις 6 Ιανουαρίου. Η "Εquipe" αποκαλύπτει το e-mail που έστειλε ο ΜακΚέι στον Σάλα εκείνη την ημέρα. Μεταξύ άλλων, του αναφέρει πως ο ίδιος έχει διαρρεύσει ψέματα στον Τύπο σχετικά με το ενδιαφέρον άλλων ομάδων, ώστε να ανεβάσει την τιμή του.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ E-MAIL ΣΤΟΝ ΣΑΛΑ

"Εμιλιάνο, το όνομά μου είναι Γουίλι ΜακΚέι. Δεν μας ενδιαφέρουν ούτε τα προσωπικά σου, ούτε η περιουσία σου και τα babysitting. Δεν μας αφορούν και δεν είναι πρόβλημά μας. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά. Κάνουμε μεταγραφές, έχουμε περισσότερες από 600. Έχουμε του Ντρογκμπά, του Παγέ και άλλων ποδοσφαιριστών. Ακούγεται πως δεν επιθυμείς να πάρει μεταγραφή στην Κάρντιφ. Πρέπει να ξέρεις ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από Γουέστ Χαμ ή Έβερτον, είναι ψέματα που διέρρευσα για να ανέβει η τιμή σου. Διαφορετικά, ουδείς σε ξέρει, κανείς δεν παρακολουθεί το γαλλικό πρωτάθλημα", έγραψε ο ΜακΚέι στον Σάλα και μετά άλλαξε... ρότα:

"Έχουμε μιλήσει πάντως με ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ. Σε πιστεύουμε και κάποια στιγμή μπορούμε να σε προωθήσουμε. Μπορείς να ρωτήσεις και άλλους συναδέλφους σου και θα δεις πως είναι ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες μας. Δεν τους λέμε ότι θα είμαστε σαν πατεράδες τους. Και αυτοί που το λένε, δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για σένα. Άποψή μου είναι πως αν δεν πας τώρα στην Premier League, θα το μετανιώσεις".

Ο ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... ΠΙΛΟΤΟΣ

Σύμφωνα με αναφορές σε γαλλικά και αγγλικά media, ο ίδιος ατζέντης ανέλαβε να οργανώσει την πτήση του Σάλα για το Κάρντιφ και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είχε προσλάβει τον 60χρονο Ντέιβιντ Χέντερσον, έμπειρο πιλότο, ώστε να αναλάβει το αεροσκάφος. Εντούτοις, ο Χέντερσον προτίμησε να δώσει λεφτά στον 59χρονο μηχανολόγο, Ντέιβιντ Ίμποτσον, για να πετάξει στη θέση του. Ο Χέντερσον φέρεται να πρότεινε στον Ίμποτσον να πιλοτάρει, παρότι δεν έχει άδεια για έμμισθες πίστες.

Η Κάρντιφ πρότεινε στον Σάλα να πάρει κανονική πτήση, αλλά ο ΜακΚέι αντέδρασε, υπενθυμίζοντας πως η ομάδα πλήρωσε 17 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει και δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύει με άλλους! Έτσι, συμφώνησε για να πραγματοποιηθεί ιδιωτική πτήση.

Μάλιστα, επειδή ο Ίμποτσον αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, είπε στον Χέντερσον ότι είχε χάσει την πιστωτική του κάρτα και εκείνος πλήρωσε για εκείνον το δωμάτιο του ξενοδοχείου στη Γαλλία, όπως και τα έξοδα της πτήσης. Έτσι, φαινόταν ότι εκείνος οδηγούσε το αεροσκάφος από τη Γαλλία στην Ουαλία, ενώ στην πραγματικότητα το οδηγούσε μηχανολόγος!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ