ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπόθεση Σάλα: Ο πιλότος και το αεροπλάνο δεν είχαν άδεια για εμπορική πτήση

Υπόθεση Σάλα: Ο πιλότος και το αεροπλάνο δεν είχαν άδεια για εμπορική πτήση

Πόρισμα του τμήματος διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων αναφέρει ότι ο πιλότος και το αεροπλάνο της μοιραίας πτήσης που κόστιζε τη ζωή στον Εμιλιάνο Σάλα δεν είχαν άδεια.

Συμπληρώνεται πάνω από ένας χρόνος από το θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα, όταν το αεροπλάνο του, το οποίο μετέβαινε από την Ναντ στο Κάρντιφ συνετρίβη. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής τ αξίδευε στην Αγγλία προκειμένου να οριστικοποιήσει τη μεταγραφή του, όμως η πτήση του έπεσε στη θάλασσα.

Το πτώμα του πιλότου, Ντέιβιντ Ιμπότσον, δεν έχει βρεθεί ακόμη, ενώ πόρισμα του τμήματος διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων φέρνει νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το "Sky Sports", ο πιλότος, ο οποίος είχε αχρωματοψία, δεν είχε εκπαίδευση για πτήση τη νύχτα, ενώ η άδεια του είχε λήξει τρεις μήνες πριν το ατύχημα.

Επιπλέον, το πόρισμα αναφέρει ότι το αεροπλάνο δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας, επομένως δεν είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει εμπορικές πτήσεις. Η Κάρντιφ Σίτι ανέφερε για την απόφαση στο "Sky Sports": "Καλωσορίζουμε την απόφαση, είναι ένα σημαντικό βήμα για να καταλάβουμε τα αναλυτικά στοιχεία που περιτριγυρίζουν αυτή την τραγωδία. Γεννούνται ερωτήματα που ελπίζουμε να απαντηθούν στην έρευνα".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ