ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς VAR οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Χωρίς VAR οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η UEFA θα καθυστερήσει πολύ ακόμα για να υιοθετήσει το VAR, αφού ο πρόεδρός της, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, θεωρεί ότι το σύστημα με τον βοηθό βίντεο δεν είναι ακόμα προς όφελος του παιχνιδιού.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, απορρίπτει την ιδέα χρήσης του VAR για τις διεθνείς διοργανώσεις της Ευρώπης, παρά την επιθυμία της FIFA να εντάξει ακόμη περισσότερο την τεχνολογία στο ποδόσφαιρο.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ασχολείται κυρίως με αναθεώρηση των οικονομικών κανονισμών που διέπουν τις διοργανώσεις της και αφήνει κατά μέρους την τεχνολογική ανάπτυξη που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας ότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.

"Το VAR χρειάζεται πολλές δοκιμές για να με πείσει. Δεν απαρνούμαστε την τεχνολογία, αλλά η UEFA ακόμα δεν έχει πρόθεση να εισαγάγει τον βοηθό βίντεο", δήλωσε προ ημερών σε συνέντευξή του σε περιοδικό της πατρίδας του, Σλοβενίας, ο επικεφαλής της UEFA.

"Σίγουρα, η τεχνολογία μέχρι στιγμής έχει κατορθώσει να πείσει αρκετούς επικριτές. Όμως, δεν πρέπει να επηρεάζουμε τη ροή του παιχνιδιού, παρακρατώντας τη δράση κάθε δέκα λεπτά".

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τσεφέριν είχε υποστηρίζει ότι η UEFA ενδέχεται να αναγκαστεί να επιβάλει μισθολογικούς περιορισμούς στις ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, αναφερόμενος σε ένα πιθανό salary cup.

Photo credits: AP Photo/Thanassis Stavrakis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΩΣ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΣΛΟΒΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσεφέριν: "Η UEFA χρειάζεται salary cup"

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24