ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωρίς Μέσι για πρώτη φορά από το 2006 οι υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου της FIFA

Χωρίς Μέσι για πρώτη φορά από το 2006 οι υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου της FIFA

Ο Λιονέλ Μέσι απουσιάζει για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια από την τελική τριπλέτα που διεκδικεί το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο παίκτη της σεζόν. Ρονάλντο, Μόντριτς, Σαλάχ οι υποψήφιοι.

Η FIFA ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες όλων των κατηγοριών για τα ετήσια βραβεία της που θα απονεμηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου και στην πιο σημαντική εξ αυτών, του Κορυφαίου Ποδοσφαιριστή για το 2018, απουσιάζει ένα όνομα... ταυτόσημο με το βραβείο.

Για πρώτη φορά από το 2006 ο Λιονέλ Μέσι δεν διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της σεζόν για το βραβείο της FIFA, αφού έμεινε εκτός τελικής τριάδας. Αντιθέτως, ο κάτοχος των προηγουμένων δύο εκδόσεων, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Κορυφαίος Παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Champions League, Λούκα Μόντριτς, και ο Κορυφαίος Παίκτης της Premier League, Μοχάμεντ Σαλάχ, θα διεκδικήσουν τη φετινή διάκριση.

Όσον αφορά στους προπονητές αντρικών ομάδων, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Γαλλία, Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο ηττημένος με την Κροατία, Ζλάτκο Ντάλιτς, και ο νικητής του Champions League, Ζινεντίν Ζιντάν, διεκδικούν το αντίστοιχο βραβείο "The Best".

Έντονο είναι το άρωμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο βραβείο του τερματοφύλακα, με τον Κορυφαίο του τουρνουά, Τιμπό Κουρτουά, τον νικητή του τουρνουά, Ουγκό Λορίς, και τον Κάσπερ Σμάιχελ με εξαιρετική παρουσία στη διοργάνωση, να διεκδικούν το συγκεκριμένο βραβείο.

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζει η παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στις υποψηφιότητες για το βραβείο Πούσκας, ήτοι το βραβείο του καλύτερου τέρματος της σεζόν.

Όσο για τα βραβεία φιλάθλων, ο Σεμπαστιάν Καρέρα που ήταν ο μόνος φίλαθλος της Πουέρτο Μοντ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κοκίμπο στη Χιλή, κάνοντας ταξίδι 3.000 χιλιομέτρων, είναι υποψήφιος μαζί με τους φίλους της Ιαπωνίας και της Σενεγάλης που καθάριζαν τις κερκίδες του γηπέδου μετά από τον μεταξύ τους αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τους φίλους του Περού που είχαν δυναμική παρουσία στη διοργάνωση.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία The Best

ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία - Ρεάλ, Γιουβέντους)

Λούκα Μόντριτς (Κροατία - Ρεάλ)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος - Λίβερπουλ)

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Άντα Χέγκερμπεργκ (Νορβηγία - Λιόν)

Τζένιφερ Μαροζάν (Γερμανία - Λιόν)

Μάρτα (Βραζιλία - Ορλάντο Πράιντ)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ζλάτκο Ντάλιτς (Κροατία - Εθνική Κροατίας)

Ντιντιέ Ντεσάμπ (Γαλλία - Εθνική Γαλλίας)

Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία - Ρεάλ)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ρεϊνάλ Πεντρός (Γαλλία - Λιόν)

Ασάκο Τακακούρα (Ιαπωνία - Εθνική Ιαπωνίας)

Σαρίνα Βίχμαν (Ολλανδία - Εθνική Ολλανδίας)

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Τιμπό Κουρτουά (Βέλγιο - Τσέλσι, Ρεάλ)

Ουγκό Λορίς (Γαλλία - Τότεναμ)

Κάσπερ Σμάιχελ (Δανία - Λέστερ)

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΚΟΛ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Σεμπαστιάν Καρέρα (Πουέρτο Μοντ)

Φίλαθλοι Ιαπωνίας και Σενεγάλης

Φίλαθλοι Περού

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ