ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρυσή Μπάλα 2019: Ψήφισε τέταρτο τον Μέσι ο Έλληνας δημοσιογράφος

Barcelona's soccer player Lionel Messi holds the trophy of the Golden Ball award ceremony in Paris, Monday, Dec. 2, 2019. Messi won the Ballon d'Or for sixth time. (AP Photo/Francois Mori)
Messi, Golden Ball/AP Photo/Francois Mori AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Το France Football δημοσίευσε τις ψήφους των δημοσιογράφων για τη Χρυσή Μπάλα 2019. Ο Έλληνας Μάνος Σταραμόπουλος ψήφισε πρώτο τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ενώ είχε ως τέταρτη επιλογή των νικητή, Λιονέλ Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι για έκτη φορά στην καριέρα του, πρώτη μετά το 2015, κατέκτησε και πάλι τη Χρυσή Μπάλα και έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες κατακτήσεις καθώς συγκέντρωσε 686 βαθμούς, μόλις επτά περισσότερες από τον δεύτερο Βίρτζιλ φαν Ντάικ.

Η μικρή διαφορά δείχνει πόσο αμφίρροπη ήταν η μάχη ανάμεσα στον Αργεντινό της Μπαρτσελόνα και τον Ολλανδό της Λίβερπουλ, ενώ τρίτος ήρθε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 476 βαθμούς. Την τέταρτη και πέμπτη θέση κατέλαβαν οι δυο Αφρικανοί της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ με 347 και 178 βαθμούς αντίστοιχα.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 176 δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, ενώ κάθε χώρα είχε εκπρόσωπο. Ο κάθε δημοσιογράφος έδινε μια λίστα με πέντε επιλογές. Στην πρώτη αντιστοιχούσαν έξι βαθμοί, στη δεύτερη τέσσερις, στην τρίτη τρεις, στην τέταρτη δυο και στην πέμπτη ένας.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Μάνος Σταραμόπουλος. Στην πρώτη θέση επέλεξε τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ, στη δεύτερη τον Σαντιό Μανέ, στην τρίτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στην τέταρτη τον νικητή της Χρυσής Μπάλας 2019, Λιονέλ Μέσι, και στην πέμπτη τον Σον Χέουνγκ-μιν της Τότενταμ.

Κι όμως ο Φαν Ντάικ είχε περισσότερες (69) πρώτες θέσεις στις επιλογές των δημοσιογράφων από τον Λιονέλ Μέσι (61). Ο Ολλανδός υπερίσχυσε στην Ευρώπη (231 αντί 194 του Μέσι) και στην Ασία (155 αντί 134 του Μέσι), ο Αργεντινός σε Αφρική (187 αντί 154 του Φαν Ντάικ), Νότια Αμερική (47 αντί 39 του Φαν Ντάικ), Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική (102 αντί 86 του Φαν Ντάικ), αλλά και Ωκεανία (22 αντί 14 του Φαν Ντάικ).

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Ο εκπρόσωπος της Σρι Λάνκα ψήφισε στην πρώτη θέση παίκτη που δεν βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. Τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ της Λίβερπουλ, ο οποίος με tweet άφησε την μπηχτή του προς την ανάδειξη του Λιονέλ Μέσι, υπενθυμίζοντας την συντριβή-αποκλεισμό των μπλαουγκράνα στο Άνφιλντ.

Photo credits: AP Photo/Francois Mori

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ