ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαμός στην Αγγλία με την δαγκωνιά (;) του Ντιέγκο Κόστα!

Χαμός στην Αγγλία με την δαγκωνιά (;) του Ντιέγκο Κόστα!

Ο αποκλεισμός της Τσέλσι και από το FA Cup πέρασε σε δεύτερη μοίρα καθώς όλοι ασχολούνται με την πρώτη κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Ντιέγκο Κόστα στην Τσέλσι και το αν δάγκωσε ή όχι τον Γκάρεθ Μπάρι. Διαβάστε τον απόηχο από την αμφιλεγόμενη κίνηση του Ισπανού στράικερ.

Τρεις ημέρες αφότου αποχαιρέτησε το Champions League χάνοντας από την Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στο "Stamford Bridge" η Τσέλσι δέχτηκε νέο αγωνιστικό χαστούκι, αυτή τη φορά από την Έβερτον και τον (πρώην άσο της) Ρομελού Λουκακού και με την ήττα της με 2-0 στο "Goodison Park" στα προημιτελικά του FA Cup έχασε και την τελευταία της ευκαιρία φέτος να διεκδικήσει κάποιο τρόπαιο.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως τόσο οι φίλοι της Τσέλσι όσο και οι "εχθροί" της στάθηκαν ελάχιστα στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, με την "κοκκορομαχία" των Ντιέγκο Κόστα και Γκάρεθ Μπάρι να "κλέβει την παράσταση" στο φινάλε και την κίνηση του επιθετικού της Τσέλσι να δαγκώσει τον συνάδελφό του να γίνεται πρώτο θέμα στα social media.

Χαμός στην Αγγλία με την δαγκωνιά (;) του Ντιέγκο Κόστα!
© IAN HODGSON

Ο Κόστα τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή, γεγονός που οδήγησε στην πρώτη του αποβολή από τότε που πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι (το καλοκαίρι του 2014), με τους φίλους της... Λίβερπουλ να θυμούνται την τιμωρία που είχε επιβληθεί πριν μερικά χρόνια στον Λουίς Σουάρες και να ζητούν κάτι ανάλογο να ισχύσει και για τον Ντιέγκο Κόστα.

"Το αποκαλώ χατ-τρικ του Σουάρες: φτύσιμο στον διαιτητή, δάγκωμα άλλου παίκτη και αποβολή. Συγχαρητήρια στον Ντιέγκο Κόστα", "Ο Ντιέγκο Κόστα είναι ξάδερφος του Σουάρες", "Ο Ντιέγκο Κόστα προσπαθεί απεγνωσμένα να γίνει Σουάρες", είναι μερικά ενδεικτικά σχόλια που έγιναν στο διαδίκτυο, με τους οπαδούς των "κόκκινων" να υπενθυμίζουν πως όταν ο Σουάρες είχε δαγκώσει τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς είχε τιμωρηθεί με 10 αγωνιστικές αποκλεισμό...

Χαμός στην Αγγλία με την δαγκωνιά (;) του Ντιέγκο Κόστα!
© BPI / MATT WEST

"Θα μου κάνει τεράστια έκπληξη αν ο Ντιέγκο Κόστα δεν τιμωρηθεί για το δάγκωμά του στο ματς με την Έβερτον", δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο "BBC" ο Άγγλος πρώην διεθνής διαιτητής Χάουαρντ Γουέμπ, με τα αγγλικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει η πειθαρχική επιτροπή της FA όπου θα μελετήσει το video και θα αποφασίσει για το αν ο Ντιέγκο Κόστα πρέπει να λάβει μεγαλύτερη τιμωρία.

Την ώρα πάντως που ο -ιδιαίτερα οξύθυμος- Ντιέγκο Κόστα βάλλεται πανταχόθεν για την συμπεριφορά του στο ματς με την Έβερτον (κατηγορείται επίσης ότι έφτυσε προς το μέρος του διαιτητή Μάικλ Όλιβερ στο πρώτο μέρος μετά την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε και ότι έκανε ανάρμοστη χειρονομία προς τους οπαδούς της Έβερτον), οι άνθρωποι της Τσέλσι τάχτηκαν στο πλευρό του ενώ βρήκε και συμμάχους στα πρόσωπα των Ρομπέρτο Μαρτινεθ και Γκάρεθ Μπάρι!

"Ο Ντιέγκο μίλησε στους ανθρώπους της ομάδας μετά το παιχνίδι και έδειξε μετανιωμένος για την αντίδρασή του μετά το φάουλ που δέχτηκε από τον Γκάρεθ Μπάρι και η οποία οδήγησε στην αποβολή του αλλά ταυτόχρονα ήταν κατηγορηματικός ότι δεν τον δάγκωσε σε καμία περίπτωση", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Λονδρέζων, με τον τεχνικό της Έβερτον να τονίζει:

"Ο Γκάρεθ Μπάρι μου είπε ότι δεν έγινε κάτι το τρομερό. Ο Ντιέγκο Κόστα έχει μαχητικό πνεύμα. Πιστεύω ότι οι αποβολές των Κόστα και Μπάρι ήταν σωστές. Νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα ως ένα ματς Κυπέλλου που έβγαλε συναισθήματα και τίποτα παραπάνω..."

Χαμός στην Αγγλία με την δαγκωνιά (;) του Ντιέγκο Κόστα!
© BPI / MATT WEST

Από την πλευρά του ο Γκους Χίντινκ επιχείρησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο να ρίξει τους τόνους αναφορικά με την κίνηση του Ντιέγκο Κόστα, μπλέκοντας μέσα και τον Τζακ Νίκολσον.

"Νομίζω ότι υπάρχουν ταινίες για αυτό. Είναι μία ταινία με τον Τζακ Νίκολσον, το Anger Management. Ίσως να πάω μαζί με τον Ντιέγκο Κόστα και να το παρακολουθήσουμε μαζί..."

Ανεξάρτητα πάντως από το ποια θα είναι η ετυμηγορία για τον Ντιέγκο Κόστα, καλό θα είναι να λάβουμε υπόψη και την τοποθέτηση του θρυλικού αρχισκόρερ της Premier League, Άλαν Σίρερ, αναφορικά με τα διαρκή "καμώματα" του επιθετικού της Τσέλσι:

"Είναι κουραστικός. Περνάει πάρα πολλή ώρα δίνοντας μάχες και παίρνοντας μέρος σε καυγάδες. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό σε κάθε παιχνίδι γιατί στρέφεις τον διαιτητή εναντίον σου". Μήπως έχει δίκιο ο Σίρερ;

Χαμός στην Αγγλία με την δαγκωνιά (;) του Ντιέγκο Κόστα!
© IAN HODGSON

Η επίμαχη φάση με πρωταγωνιστές τους Ντιέγκο Κόστα και Γκάρεθ Μπάρι:

Δείτε χιουμοριστικά tweets για την πρώτη αποβολή του Ισπανού στην Τσέλσι:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ