ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραζιλία - Ιταλία: Πήραν ρεβάνς οι ατζούρι στο remake του τελικού του 1994

Βραζιλία - Ιταλία: Πήραν ρεβάνς οι ατζούρι στο remake του τελικού του 1994

Βραζιλία και Ιταλία έδωσαν ραντεβού 26 χρόνια μετά τον τελικό του Μουντιάλ του 1994, με το φινάλε να βρίσκει τους ατζούρι του Σάκι να παίρνουν άτυπη ρεβάνς με σκόρερ τον Μασάρο.

Στις 17 Ιουλίου 1994, Βραζιλία και Ιταλία αναμετρήθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο στάδιο "Ρόουζ Μπόουλ" της Καλιφόρνια, με το φινάλε να βρίσκει χαμογελαστούς τους Νοτιοαμερικάνους και στενοχωρημένους τους Ευρωπαίους.

Μετά από ένα στείρο 0-0 στο 90λεπτο και στην ημίωρη παράταση, για πρώτη φορά (μέχρι εκείνη τη στιγμή) ένας τελικός Μουντιάλ οδηγούταν στα πέναλτι, με τους Ιταλούς να έχουν για μοιραίους στη ρωσική ρουλέτα τους Μπαρέζι, Μασάρο και Μπάτζο και έτσι ο τίτλος να πηγαίνει στην βερντεόρο με σκορ 3-2 στα πέναλτι.

Το ματς εκείνο δύσκολα θα ξεχαστεί καθώς έφερε την Βραζιλία στην κορυφή του κόσμου για τέταρτη φορά στην ιστορία της, με τους παίκτες εκείνους να έχουν μάλιστα μία χρυσή ευκαιρία να ξαναθυμηθούν εκείνες τις στιγμές μέσα από αγώνα remake που έγινε στην Φορταλέζα το βράδυ της Πέμπτης.

Οι δύο ομοσπονδίες είχαν συμφωνήσει εδώ και λίγο καιρό για το φιλικό, με το στάδιο "Presidente Vargas" να βάζει τα καλά του για να υποδεχτεί σπουδαίους παίκτες του παρελθόντος και τις δύο ομάδες να συγκρούονται ξανά μέσα σε 70 αγωνιστικά λεπτά (δύο 35λεπτα ημίχρονα).

Μεγάλος απόντας για τους ατζούρι ήταν ο Ρομπέρτο Μπάτζο που δεν ταξίδεψε στην Βραζιλία, με τον Αρίγκο Σάκι να έχει στην αρχική του ενδεκάδα 4 από τους 11 που είχαν ξεκινήσει για την Ιταλία στον τελικό του 1994 και τον Παρέιρα να παρατάσσει ενδεκάδα με 9 βασικούς του αξέχαστου τελικού της Πασαντίνα.

Για την ιστορία, η σκουάντρα ατζούρα κατάφερε να πάρει μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα της πριν από 26 χρόνια, με τον Ντανιέλε Μασάρο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του φιλικού στο 69ο λεπτό του αγώνα, ένα λεπτό πριν το φινάλε!

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Ταφαρέλ, Ζορζίνιο, Αλνταΐρ, Μάρσιο Σάντος, Καφού, Μάουρο Σίλβα, Μαζίνιο, Ζίνιο, Πάουλο Σέρτζιο, Μπεμπέτο, Ρομάριο

ΙΤΑΛΙΑ (Αρίγκο Σάκι): Ρόσι, Κοστακούρτα, Μπαρέζι, Πανούτσι, Μούσι, Αλμπερτίνι, Εράνιο, Εβάνι, Καζιράγκι, Μασάρο, Τζόλα

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 0-1 (LEGENDS 1994):

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ