ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραβεία FIFA: Δεν πήρε ούτε μία ψήφο ο Μουρίνιο!

Manchester United's manager Jose Mourinho looks down as he waits for the start of the English FA Cup semifinal soccer match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Wembley stadium in London, Saturday, April 21, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Manchester United's manager Jose Mourinho looks down as he waits for the start of the English FA Cup semifinal soccer match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Wembley stadium in London, Saturday, April 21, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στο μυαλό αρκετών ποδοσφαιρόφιλων και κορυφαίων παικτών του κόσμου θεωρείται ως καλύτερος προπονητής ever. Αυτό, όμως, δεν αποτυπώθηκε στις ψήφους, αφού ο Πορτογάλος υπέστη πανωλεθρία ολκής.

"Special Fail" ήταν για τον Ζοζέ Μουρίνιο τα φετινά βραβεία της FIFA για την ανάδειξη των κορυφαίων του ποδοσφαίρου. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έλαβε ούτε μία ψήφο!

Ενός κακού μύρια έπονται, γεγονός που φαίνεται στην πορεία του εκκεντρικού προπονητή από την Πορτογαλία...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι στα καλύτερα της, ο Πογκμπά του τη "λέει" για τις τακτικές που εφαρμόζει, ο ίδιος έχει παράπονα για τις μεταγραφές που δεν του έκαναν και γκρινιάζει. Γενικά ο "Μου" δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και τον έχουν πάρει χαμπάρι.

Το 2010, ο συγκεκριμένος άνθρωπος πέτυχε κάτι σπουδαίο. Ανέλαβε την Ίντερ φεύγοντας από την Τσέλσι και σάρωσε τα πάντα! Δικαίως, τότε, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής της σεζόν, δεν χωράει καμία αμφισβήτηση αυτό το βραβείο. Από εκεί και έπειτα όμως, ο 55χρονος... τσακώθηκε με την πρωτιά.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ήρθε τρίτος, το 2012 ήταν 2ος, το 2013 ψηφίστηκε στην 8η θέση. Το 2014 ανέβηκε, τερματίζοντας 4ος και το 2015 πέμπτος. Το 2016 ήρθε το πρώτο χαστούκι, αφού τη θέση του στην πορτογαλική εκπροσώπηση των κορυφαίων πήρε ο Φερνάντο Σάντος (3ος), με τον Μουρίνιο εκτός 10αδας.

Το 2017 κατέκτησε το Europa League με τη Γιουνάιτεντ κι έτσι ποδοσφαιριστές και συνάδερφοι του τον επανέφεραν στην 10αδα και συγκεκριμένα στην 5η θέση. Κι αυτό θα έχει να θυμάται ο τεχνικός των "Κόκκινων Διαβόλων" μέχρι κι αν κάνει το comeback του, αφού την ψηφοφορία του 2018 σίγουρα θα την αγνοήσει, θα κάνει πως δεν υπήρξε ποτέ. Ο λόγος; Τον αναφέραμε παραπάνω: Από το Αφγανιστάν μέχρι την Ζιμπάμπουε δεν βρέθηκε ούτε ένας για να ψηφίσει. Εφιάλτης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ