ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βενγκέρ: "Ο Σαλάχ μπορεί να φτάσει τον Μέσι"

Liverpool's Mohamed Salah passes the ball during the UEFA Super Cup soccer match between Liverpool and Chelsea, in Besiktas Park, in Istanbul, Wednesday, Aug. 14, 2019.(AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Liverpool's Mohamed Salah passes the ball during the UEFA Super Cup soccer match between Liverpool and Chelsea, in Besiktas Park, in Istanbul, Wednesday, Aug. 14, 2019.(AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο πρώην τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, εξέφρασε την άποψη πως ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπορεί να γίνει καλύτερος του Λιονέλ Μέσι, αρκεί να ελέγξει την εμμονή του με το σκοράρισμα.

Ο Αρσέν Βενγκέρ τρέφει μεγάλη εκτίμηση στις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Μοχάμεντ Σαλάχ και αυτό φάνηκε με τη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό "Bein Sports", όπου υποστήριξε ότι ο επιθετικός της Λίβερπουλ έχει αρκετές ομοιότητες με τον Λιονέλ Μέσι και μπορεί να τον ξεπεράσει.

Υπάρχει όμως ένα ιδιαίτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει ο Αιγύπτιος αν θέλει να τα καταφέρει, με τον πρώην τεχνικό της Άρσεναλ να θεωρεί πως θα πρέπει ο Σαλάχ να γίνει λιγότερο εγωιστής όταν βρίσκεται απέναντι στις αντίπαλες εστίες και να ξέρει πότε πρέπει να παίρνει ο ίδιος την προσπάθεια και πότε να τροφοδοτεί κάποιον συμπαίκτη του.

"Για να λέμε την αλήθεια, είναι 20 γκολ μακριά (σ.σ τον χρόνο) αλλά μοιάζει στον Μέσι. Θα πρέπει να βρει τη συνέπεια και την σταθερότητα του Μέσι. Τον θεωρώ καλό εκτελεστή, όμως ο Μέσι είναι το απόλυτο.

Ξέρει να δίνει τη μπάλα όταν χρειάζεται ενώ ο Σαλάχ έχει μία μικρή εμμονή στο να τελειώνει μόνος του τις φάσεις και αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του θα το βελτιώσει με το πέρασμα των χρόνων. Μου αρέσει πάρα πολύ, έχει τεράστιες δυνατότητες".

Former Arsenal soccer team coach Arsene Wenger winner of the Laureus Lifetime Achievement award holds his trophy at the 2019 Laureus World Sports Awards, Monday, Feb. 18, 2019. (AP Photo/Claude Paris)
Former Arsenal soccer team coach Arsene Wenger winner of the Laureus Lifetime Achievement award holds his trophy at the 2019 Laureus World Sports Awards, Monday, Feb. 18, 2019. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Στην ίδια συνέντευξη, ο Βενγκέρ ρωτήθηκε για τη μαγική επιθετική τριπλέτα της Λίβερπουλ την οποία αποτελούν οι Σαλάχ-Μανέ-Φιρμίνο, με τον Αλσατό να θεωρεί πως ο Βραζιλιάνος είναι ο συνδετικός κρίκος.

"Ξεχνάτε πώς ο παίκτης που θυσιάζει τον εαυτό του λίγο είναι ο Φιρμίνο. Όπως έκανε ο Λουίς Σουάρες για τον Μέσι και τον Νεϊμάρ. Ο παίκτης που δουλεύει για την ομάδα, ο παίκτης που δουλεύει ώστε να λάμπουν όλοι.

Αυτό το κομμάτι του παζλ είναι πολύ δύσκολο να το βρεις, τον παίκτη δηλαδή που είναι γενναιόδωρος", δήλωσε σχετικά ο Βενγκέρ, αναφερόμενος στην πολύπλευρη προφορά του Φιρμίνο στην επίθεση των κόκκινων την τελευταία τετραετία.

Photo Credits: AP Photo/Thanassis Stavrakis, AP Photo/Claude Paris

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ