ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Ranking: Στην 15η θέση η Ελλάδα, ξεπέρασε την Κύπρο

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα έμεινε μόνο με τον Ολυμπιακό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ αποκλείστηκαν στα playoffs του Europa League, αλλά χάρη στις δύο νίκες των Δικεφάλων ξεπέρασε την Κύπρο και είναι πλέον 15η στο UEFA Ranking.

O ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ομίλους του Europa League παρά τις νίκες με 3-2 επί της Σλόβαν και 2-0 επί της Τραμπζονσπόρ αντίστοιχα. Ωστόσο, οι δύο νίκες των Δικεφάλων ήταν λυτρωτικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο στόχος της 15ης θέσης επετεύχθη, έστω και προσωρινά.

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 15η θέση του UEFA Ranking με 25.100 πόντους, 100 περισσότερους από την Κύπρο που έπεσε στην 16η θέση και έχει 25.000. Ωστόσο, η μάχη αναμένεται να είναι μεγάλη, αφού ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League, όντας ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα θα έχει μόνο τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League, με τους "ερυθρολεύκους" να αντιμετωπίζουν τις Μπαγερν, Τότεναμ και τον Ερυθρό Αστέρα.

Μάλιστα, οι αγώνες με τη σερβική ομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Σερβία είναι μία χώρα που μας απειλεί στη βαθμολογία της UEFA, έχοντας δύο ομάδες (Ερυθρό Αστέρα, Παρτιζάν).

UEFA Ranking: Στην 15η θέση η Ελλάδα, ξεπέρασε την Κύπρο

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ