ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Ο Τσέφεριν σκέφτεται να βάλει salary cap

UEFA: Ο Τσέφεριν σκέφτεται να βάλει salary cap
AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει salary cap στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, προκειμένου να θέσει εμπόδια στις ομάδες που ξοδεύουν υπέρογκα ποσά για μεταγραφές

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, σε συνέντευξή του στην γερμανική Sport Bild, ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει salary cap στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, προκειμένου να εμποδιστούν οι υπερβολικές μεταγραφές, από τις ομάδες που συστηματικά παραβιάζουν το Financial Fair Play.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες στο τραπέζι, αλλά θέλουμε λίγο χρόνο να συζητήσουμε και να αναλύσουμε κατά πόσο είναι κατορθωτό αυτό πριν παρέχουμε λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει κανένα νόημα του να φτιάξεις ένα δυσλειτουργικό σύστημα το οποίο να μην γίνεται να παρακολουθείται. Όλες οι λύσεις πρέπει να είναι λειτουργικές”.

Εκτός από το salary cap, ο πρόεδρος της UEFA βρίσκει ενδιαφέρον και τον “luxury tax”, έναν φόρο χλιδής δηλαδή, για τις μεγάλες ομάδες που ξοδεύουν μεγάλα ποσά για μεταγραφές, ενώ δεν ακολουθούν τους οικονομικούς κανόνες.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ