ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Μόντριτς, Ρονάλντο και Σαλάχ για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς

UEFA: Μόντριτς, Ρονάλντο και Σαλάχ για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς

Κριστιάνο Ρονάλντο, Λούκα Μόντριτς και Μοχάμεντ Σαλάχ είναι οι τρεις υποψήφιοι για την ανάδειξη του καλύτερη παίκτη της χρονιάς, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία της UEFA.

Η UEFA ανακοίνωσε τη Δευτέρα (20/8) τους τρεις υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς. Οι "εκλεκτοί" προέκυψαν κατόπιν ψηφοφορίας των 80 προπονητών των ομάδων που συμμετείχαν στην φάση των ομίλων του Champions League και του Europa League 2017-2018, μαζί με 55 δημοσιογράφους που επελέγησαν από τη European Sports Media, εκπροσωπώντας κάθε μια από τις ομοσπονδίες-μέλη της UEFA.

Οι προπονητές και οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να επιλέξουν από τρεις παίκτες. Ο πρώτος της επιλογής τους έπαιρνε 5 βαθμούς, ο δεύτερος τρεις και ο τρίτος έναν. Επίσης, δεν είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν παίκτη της δικής τους ομάδας.

Οι τρεις λοιπόν που συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς και είναι υποψήφιοι για το βραβείο, είναι οι Λούκα Μόντριτς (Κροατία, Ρεάλ Μαδρίτης), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Ρεάλ Μαδρίτης, τώρα στη Γιουβέντους) και Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος, Λίβερπουλ).

Η ανάδειξη του νικητή θα πραγματοποιηθεί στο Μονακό, στις 30 Αυγούστου, την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πάμε να δούμε τι πέτυχαν οι τρεις υποψήφιοι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε...

Κριστιάνο Ρονάλντο: Champions League, πρώτος σκόρερ στο Champions League (15 γκολ), ισπανικό Super Cup, ευρωπαϊκό Super Cup.

Λούκα Μόντριτς: Champions League, φιναλίστ Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κροατία, MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ισπανικό Super Cup, ευρωπαϊκό Super Cup.

Μοχάμεντ Σαλάχ: Πρώτος σκόρερ στην Premier League (32 γκολ), φιναλίστ Champions League.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ