ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσεφέριν: "Το 80% των πρωταθλημάτων θα τελειώσει τη σεζόν"

Τσεφέριν: "Το 80% των πρωταθλημάτων θα τελειώσει τη σεζόν"
AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Την πεποίθησή του πως η σεζόν θα ολοκληρωθεί κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων όπως και στα Κύπελλα της UEFA, εξέφρασε ο Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Το σχέδιο της UEFA για την ολοκλήρωση της σεζόν 2019-2020 μέσα στα γήπεδα είναι ξεκάθαρα και ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσεφέριν, το κατέστησε σαφές μέσω δηλώσεών του στο "Bein Sports":

"Πιστεύω πως η πλειονότητα των ευρωπαϊκών λιγκών, ας πούμε ένα 80%, θα τελειώσει τη σεζόν. Όποιος δεν το κάνει, παίρνοντας μία αυτόνομη απόφαση, θα πρέπει να παίξει στα προκριματικά εάν θέλει να συμμετάσχει στις νέες διοργανώσεις της UEFA.

Θα ολοκληρωθεί και η σεζόν στην Ευρώπη. Εάν όλα παραμείνουν όπως έχουν, προβλέπουμε πως αυτό θα γίνει τον Αύγουστο", τόνισε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για να σταθεί στη συνέχεια στην απόφαση της Γαλλίας να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα (Ligue 1 και Ligue 2).

"Το σημαντικότερο για μας είναι να ξέρουμε την οριστική κατάταξη για να φτιάξουμε το κάδρο των προκριματικών στα Κύπελλα Ευρώπης της νέας σεζόν.

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο για να διακοπεί η σεζόν σε μία χώρα τόσο νωρίς, τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν.

Τσεφέριν: "Το 80% των πρωταθλημάτων θα τελειώσει τη σεζόν"
AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Εάν όμως η απόφαση είναι της κυβέρνησης, τι μπορούν να κάνουν οι σύλλογοι. Κατ'εμέ, η γαλλική κυβέρνηση πήρε μία βιαστική απόφαση. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που αφορά την UEFA".

Για να συνεχίσει την αναφορά του στην Γαλλία κάνοντας ειδική μνεία στις Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν που θα παίξουν -όπως όλα δείχνουν- τον Αύγουστο στην Ευρώπη, χωρίς να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους για αρκετούς μήνες.

"Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λιόν συνεχίζουν αμφότερες στο Champions League αλλά δεν θα δίνουν αγώνες μέχρι τον Αύγουστο, δεν ξέρω αν είναι σωστό να μένουν ανενεργοί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και έπειτα να δώσουν τόσο σημαντικά παιχνίδια.

Επαναλαμβάνω όμως, δεν πήρα εγώ την απόφαη για τη διακοπή του πρωταθλήματος στην Γαλλία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ