Τσεφέριν: "Η UEFA χρειάζεται salary cup"

Τσεφέριν: "Η UEFA χρειάζεται salary cup"

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, υποστήριξε ότι ίσως η UEFA χρειαστεί να επιβάλλει salary cup σε συλλόγους, για να σταματήσει η δαπάνη εκατοντάδων εκατομμυρίων σε μισθούς.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, υποστήριξε ότι η είσαγωγή salary cup στους μηχανισμούς της είναι απαραίτητη "για να αντιμετωπίσει τη μείωση στην ανταγωνιστική ισορροπία".

Ο Σλοβένος παράγοντας μίλησε στο περιοδικό της πατρίδας του "Mladina" και υποστήριξε ότι οι κανόνες του Financial Fair Play δεν είναι αρκετοί για να συγκρατήσουν το άνοιγμα της "ψαλίδας" μεταξύ δυνατών και αδύναμων.

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη μείωση στην ανταγωνιστική ισορροπία των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων και που επηρεάζουν και τα αποτέλεσμα των εγχώριων διοργανώσεων", δήλωσε.

"Στο μέλλον, θα χρειαστεί να λάβουμε υπόψιν την πιθανότητα περιορισμού των μπάτζετ των συλλόγων για τους μισθούς των παικτών. Εάν τα καταφέρουνε, κατά τη γνώμη μου θα αποτελέσει μία ιστορική αλλαγή".

Ο Τσεφέριν υποστηρίζει ότι η απόσταση μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων και των υπολοίπων "αυξάνεται επικίνδυνα", εν μέρει λόγω της αγοράς αστέρων από μία ομάδα για να μην καταλήξουν σε αντίπαλο.

"Με την εισαγωγή salary caps, οι σύλλογοι θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερο τι αξίζουν οι παίκτες", πρόσθεσε.

Photo credits: AP Photo/Darko Vojinovic

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι σέξι Πόντιες που αγαπήσαμε

Ένας ύμνος στην αδάμαστη Ποντιακή ομορφιά με αφορμή το Next Top Model.

15 θανατηφόρες κλωτσιές στο κεφάλι της λογικής

Όσο κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα με αφορμή μια δολοφονία, καμία άλλη συζήτηση δεν έχει πραγματικό νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24