ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσάβι: "Στην αρχή πέρασα για κουτό τον Φαν Χάαλ"

Τσάβι: "Στην αρχή πέρασα για κουτό τον Φαν Χάαλ"
Τσάβι Φαν Χάαλ

Ο Τσάβι μίλησε για τη σχέση του με τον Λουίς Φαν Χάαλ, λέγοντας πως όταν το γνώρισε για πρώτη φορά τον πέρασε για... βλάκα! Τι είπε και για τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Τον Μάιο του 2015 ο Τσάβι έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε τη συμφωνία του με την Αλ Σαντ από το Κατάρ για τα επόμενα τρία χρόνια ( με προοπτική να παραμείνει με σκοπό την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην περιοχή).

Λίγους μήνες αργότερα, ο Ισπανός άσος μίλησε για τα πρώτα του βήματα στην Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα για τη σχέση του με τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Ο 35άχρονος άσος ήταν αρκετά ειλικρινής και δεν κρύφτηκε: "Ομολογώ πως τις πρώτες δυο μέρες τον πέρασα για βλάκα! Μετά από μία εβδομάδα όμως είπα μέσα μου "Αυτός είναι. Είναι ο σωστός". Από τότε βρίσκεται μέσα στην καρδιά μου", είπε αρχικά ο Τσάβι και συνέχισε:

"Είναι καλός άνθρωπος και προπονητής. Διαθέτει ισχυρό χαρακτήρα αλλά στην Premier League υπάρχει λιγότερη πίεση. Είναι πιο ήρεμος απ ότι στην Μπαρτσελόνα η την Μπάγερν Μονάχου. Παρόλα αυτά πρόκειται για έναν μεθοδικό και τελειομανή προπονητή. 'Έχει απαιτήσεις και θέλει από εσένα το καλύτερο δυνατό. Εγώ αν και ήμουν 17 και 18 ετών είχα την εμπιστοσύνη του".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Ζοζέ Μουρίνιο, με τον οποίο δούλεψαν μαζί στην Μπαρτσελόνα (ο Πορτογάλος ήταν μεταφραστής τότε): "Εξαιρετικός. Πολλοί λένε πως ήταν μεταφραστής. Βλακείες! Ήταν βοηθός προπονητή, κάποιος που καταλάβαινε καλύτερα από τον καθένα τη φιλοσοφία της ομάδας και έμοιαζε αρκετά με τον Φαν Χάαλ. Πολλές φορές μας έκανε προπόνηση στην δεύτερη ομάδα.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση, είναι πως πλέον παίζει διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Πιο αμυντικό, παρότι στην Μπαρτσελόνα είχε άλλα χαρακτηριστικά".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ