ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσάβι: "Αυτή είναι η τελευταία σεζόν της καριέρας μου"

Barcelona's Xavi Hernandez waves to the fans during celebrations at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain Sunday June 7, 2015 after winning the Champions League final soccer match Saturday by beating Juventus Turin 3-1. Barcelona won the triple this season winning the Spanish League title, the Copa del Rey and the Champions League. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Xavi Hernandez waves to the fans during celebrations at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain Sunday June 7, 2015 after winning the Champions League final soccer match Saturday by beating Juventus Turin 3-1. Barcelona won the triple this season winning the Spanish League title, the Copa del Rey and the Champions League. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Την απόσυρση του από τη δράση προανήγγειλε ο Τσάβι Ερνάντεθ σε δηλώσεις του στην καταλανική εφημερίδα ''Sport''. Τι δήλωσε για το μέλλον του.

Μία σπουδαία καριέρα φτάνει προς το τέλος της, καθώς ο Τσάβι Ερνάντεθ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη δράση στο τέλος της σεζόν τον Ιούνιο του 2018. Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε την απόφαση του, σε δηλώσεις του στην καταλανική εφημερίδα '' Sport''.

"Είχα την τύχη να μην έχω τραυματισμούς στην καριέρα μου και το τέλος της να έρχεται φυσιολογικά", δήλωσε ο Ισπανός μέσος.

"Βλέπω επίσης πως κουράζομαι πολύ πιο εύκολα και ότι είναι πιο δύσκολο να ανακάμψω αγωνιστικά. Είμαι σίγουρος πως αυτή είναι η τελευταία σεζόν της ποδοσφαιρικής μου καριέρας", πρόσθεσε ο Τσάβι.

Στο τέλος, μάλιστα, προέβη και σε μια αποκάλυψη σχετικά με το μέλλον του: "Έχω στο μυαλό μου την έκδοση διπλώματος προπονητικής, ώστε από την επόμενη χρονιά να είμαι προπονητής".

Ο 37χρονος Τσάβι Ερνάντεθ αποτελεί ποδοσφαιρικό προϊόν της Μασία, των περίφημων ακαδημιών της Μπαρτσελόνα. Για τους Καταλανούς, ο Τσάβι θεωρείται θρύλος, καθώς είναι πρώτος σε συμμετοχές με 505. Το ντεμπούτο του με τους ''μπλαουγκράνα'' πραγματοποιήθηκε το 1998, υπό τις οδηγίες του Λουίς Φαν Χάαλ, ενώ έμεινε στη Βαρκελώνη ως το 2015. Από τότε μέχρι σήμερα, αγωνίζεται στο Κατάρ με την φανέλα της Αλ Σαντ.

Το 2014 ο Τσάβι είχε αποσυρθεί από την εθνική Ισπανίας, ύστερα από 133 εμφανίσεις, 13 γκολ, 2 κατακτήσεις Euro και μία κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ