ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρόμος στο Γαλλία - Γερμανία

Τρόμος στο Γαλλία - Γερμανία

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε το φιλικό Γαλλία-Γερμανία στο "Stade de France". Δύο εκρήξεις πέριξ του γηπέδου, μακελειό με δεκάδες νεκρούς στο Παρίσι.

Συγκλονισμένη είναι η γαλλική, κι όχι μόνο, κοινή γνώμη από το μακελειό στην πρωτεύουσα, Παρίσι. Δύο εκρήξεις πέριξ του "Stade de France" παρατηρήθηκαν την ώρα διεξαγωγής της φιλικής αναμέτρησης, μεταξύ των εθνικών ομάδων Γαλλίας και Γερμανίας παρόντος του πρόέδρου της Δημοκρατίας της χώρας, Φρανσουά Ολάντ. Τουλάχιστον 60 νεκροί μέχρι τώρα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και οι δύο κύριες εκρήξεις παρατηρήθηκαν στις 22:17 και 22:19 αντίστοιχα ενώ έγιναν απολύτως αντιληπτές από το κοινό που προσήλθε στο "Stade de France". Ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, αποχώρησε λίγο αργότερα.

Ελικόπτερο πετά πάνω από το γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας από τις 23:00 (ώρα Ελλάδας), καμία είσοδος δεν επιτρεπόταν σε αυτό, ενώ η έξοδος γίνεται σταδιακά. Οι δύο εκρήξεις, οι οποίες παρατηρήθηκαν με χρονική απόσταση δύο λεπτών, πιθανολογείται ότι προήλθαν από ισάριθμες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ακυρώνεται το Αγγλία - Γαλλία, δεν ήξεραν τίποτα οι παίκτες

Ο υπεύθυνος Τύπου της εθνικής Γαλλίας, Φιλίπ Τουρνόν, ανακοίνωσε ότι το φιλικό της Τρίτης ανάμεσα στις εθνικές ομάδες Αγγλίας και Γαλλίας, στο Λονδίνο, αναβάλλεται λόγω των τραγικών γεγονότων στο Παρίσι.

Οι ποδοσφαιριστές της "τρικολόρ" πανηγύρισαν τα γκολ που πέτυχαν οι Ζιρού και Ζινιάκ στη νίκη με 2-0 επί της εθνικής Γερμανίας, ωστόσο ουσιαστικά δεν γνώριζαν τίποτα, όσον αφορά στο ο,τι συνέβαινε έξω από το "Stade de France".

Τρόμος στο Γαλλία - Γερμανία

Ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ, κι ο γραμματέας Αθλητισμού, Τιερί Μπρεγιάρ, κατέβηκαν στα αποδυτήρια κι ενημέρωσαν ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο για το μακελειό. Σιωπή, καμία αντίδραση όπως αναφέρει η "L Equipe".

Λε Γκραέ: "Το "Stade de France" είναι ασφαλισμένο"

"Η βραδιά επισκιάστηκε από τα γεγονότα. Υπήρχε μία έκρηξη στην είσοδο, προκαλώντας τρεις νερκούς και μερικούς τραυματίες. Αλλά τώρα, το γήπεδο είναι ασφαλισμένο. Μπορούν όλοι να βγουν, ομαλά. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έπρεπε να φύγει νωρίτερα για λόγους ασφαλείας", υποστήριξε ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ