ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρομερό gif: Ποιες ομάδες ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα τα τελευταία 28 χρόνια!

Manchester City's Raheem Sterling, left, and Liverpool's Roberto Firmino vie for the ball during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield Stadium, in Liverpool, England, Sunday Jan. 14, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Raheem Sterling, left, and Liverpool's Roberto Firmino vie for the ball during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield Stadium, in Liverpool, England, Sunday Jan. 14, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Δείτε ποιες ομάδες έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές από το 1991 ως σήμερα. Η αρχή έγινε με τη Μπαρτσελόνα, για να φτάσουμε στη Μάντσεστερ Σίτι του σήμερα. Ένα εκπληκτικό gif που δείχνει όλη τη διαδρομή του χρήματος.

Ο πακτωλός εκατομμυρίων στο ποδόσφαιρο προκαλεί ζαλάδες και μόνο στη θέα του. Γι' αυτό άλλωστε και υπάρχει πλέον το Financial Fair Play, το οποίο βάζει ένα "φρένο" και φέρνει καμπάνες σε όσους το παραβιάζουν. Όχι ότι δεν βλέπουμε ομάδες να... προκαλούν με τα χρήματα που δίνουν, όμως υπάρχουν και κυρώσει από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Το παρακάτω gif είναι εκπληκτικό και δείχνει τη διαδρομή του χρήματος από το 1991 μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας τις ομάδες που έχουν ξοδέψει ανά έτος τα περισσότερα χρήματα για μετεγγραφές.

Η Μπαρτσελόνα που κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1991-92, έκανε τη αρχή, με τη Γιουβέντους να την προσπερνά, τις δυο ομάδες του Μιλάνου (Μίλαν και Ίντερ) και τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ να εναλλάσσονται, προτού φτάσουμε στη μεγάλη επένδυση του Μοράτι στην Ίντερ, η οποία από τη σεζόν 1997-98 ως τη σεζόν 2004-05 έδινε μακράν τα περισσότερα χρήματα απ' όλες τις ομάδες!

Στη συνέχεια, η Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς πήρε την πρωτοκαθεδρία, για να ακολουθήσει η Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας στο κατόπι της την ομάδα του Λονδίνου. Την τελευταία τριετία βλέπουμε βέβαια την... εκτόξευση της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει προσφέρει συνολικά μακράν τα περισσότερα χρήματα, με τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν να κλείνουν την πρώτη εξάδα.

Οι Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους και Λίβερπουλ συμπληρώνουν την δεκάδα των συλλόγων με τις περισσότερες δαπάνες τα 28 τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο!

Δείτε και θα καταλάβετε:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ