ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρίτη θητεία στη Λετονία ο Στάρκοβς

Latvia's coach Aleksandrs Starkovs reacts during the Euro 2012 Group F qualifying soccer match with Croatia in Rijeka, Croatia, Tuesday, Oct. 11, 2011. (AP Photo/Filip Horvat)
Latvia's coach Aleksandrs Starkovs reacts during the Euro 2012 Group F qualifying soccer match with Croatia in Rijeka, Croatia, Tuesday, Oct. 11, 2011. (AP Photo/Filip Horvat) AP

Ο Αλεκσάντρς Στάρκοβς αναλαμβάνει για τρίτη φορά την εθνική Λετονίας, την οποία οδήγησε στο Euro 2004.

Μετά από πέντε χρόνια μακριά από τους πάγκους, ο Αλεκσάντρς Στάρκοβς επιστρέφει στην προπονητική για μία τρίτη θητεία με την εθνική Λετονίας.

Ο κορυφαίος προπονητής της χώρας είχε αναλάβει την προεδρία της επιτροπής εθνικών ομάδων της χώρας και την ακαδημία της Σκόντο, με την οποία είχε κατακτήσει σωρεία τίτλων, μετά από την αντικατάστασή του το 2013 από τον Μάριανς Πάχαρς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Λετονίας.

Η πρώτη θητεία του, από το 2001 μέχρι και το 2004, ήταν και η πιο επιτυχημένη, αφού οδήγησε την πατρίδα του στην τελική φάση του Euro 2004, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της ιστορίας της χώρας.

Η δεύτερη θητεία άρχισε το 2007 χωρίς παρόμοια επιτυχία, ωστόσο η κακές πορείες υπό την ηγεσία του Πάχαρς, οδήγησαν στην απόφαση για επιστροφή.

"Είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνω την εθνική ομάδα ξανά. Γνωρίζω ότι πρόκειται για τεράστια ευθύνη και ορισμένοι αμφισβητούν την επιστροφή μου, αλλά έχω μεγάλο κίνητρο και σίγουρα ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω εμπειρία και γνώση να οδηγήσω την ομάδα στην επιτυχία σε κάθε αγώνα. Χρειάζεται να αποδώσουμε ώστε οι φίλαθλοι μας να είναι υπερήφανοι για εμάς ξανά", δήλωσε ο 61χρονος προπονητής της Λετονίας, που βρίσκεται στην 5η θέση του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Photo credits: AP Photo/Filip Horvat

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ