ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρία ο Μπουφόν, πέντε η Παρί Σεν-Ζερμέν

Arsenal players celebrate after Mesut Oil scored their first goal during the International Champions Cup match between Arsenal and Paris Saint-Germain in Singapore, Saturday, July 28, 2018. (AP Photo/Yong Teck Lim)
Arsenal players celebrate after Mesut Oil scored their first goal during the International Champions Cup match between Arsenal and Paris Saint-Germain in Singapore, Saturday, July 28, 2018. (AP Photo/Yong Teck Lim) AP

Με... κανονική ομάδα η Άρσεναλ συνέτριψε με 5-1 τη νεανική Παρί Σεν-Ζερμέν σε φιλική αναμέτρηση στη Σιγκαπούρη. Τρία γκολ - ένα εξ αυτών από άστοχη έξοδο - δέχθηκε ο Μπουφόν. Βασικός ο Παπασταθόπουλος, έμεινε στον πάγκο ο Μαυροπάνος.

Αρκετά... ευτράπελα είχε η φιλική αναμέτρηση του "National Stadium" της Σιγκαπούρης για το International Champions Cup. Τον διαιτητή να δίνει την κίτρινη κάρτα πριν την έναρξη της αναμέτρησης στον Μεσούτ Εζίλ για να του δώσει ο Γερμανός το αυτόγραφο, μια πιστωτική κάρτα να χρησιμοποιείται ως "κορώνα ή γράμματα" στη σέντρα του ματς...

Η Άρσεναλ με τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, στο αρχικό σχήμα και με σαφώς... κανονική ομάδα, συνέτριψε με 5-1 τη νεανική ομάδα της Παρί Σεν-Ζερμέν. Ενδεικτικό ότι στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας από την πρώτη ομάδα ήταν μόνον οι Τζανλουίτζι Μπουφόν, Αντριάν Ραμπιό και Λας Ντιαρά.

Ο 40χρονος Ιταλός τερματοφύλακας δέχθηκε τρία γκολ - όσο αγωνίστηκε - και φέρει ευθύνη σε ένα εξ αυτών καθώς έκανε άστοχη έξοδο. Οι "gunners" άνοιξαν το σκορ στο 13ο λεπτό με τον Μεσούτ Εζίλ. Ήταν η ωραία κάθετη του Μχιταριάν για τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος βγήκε από τα δεξιά. Ο Αφρικανός έκανε την παράλληλη πάσα κι ο Εζίλ μόνος του στην περιοχή νίκησε τον Μπουφόν.

Paris Saint-Germain's Stanley Nsoki, right, competes for the ball with Arsenal's Hector Bellerin during the International Champions Cup match between Arsenal and Paris Saint-Germain in Singapore, Saturday, July 28, 2018. (AP Photo/Yong Teck Lim)
Paris Saint-Germain's Stanley Nsoki, right, competes for the ball with Arsenal's Hector Bellerin during the International Champions Cup match between Arsenal and Paris Saint-Germain in Singapore, Saturday, July 28, 2018. (AP Photo/Yong Teck Lim) AP

Στο 59ο λεπτό οι Παριζιάνοι κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο Κολάσινατς ανέτρεψε τον Γουεά. Ο Ενκουκού ανέλαβε την εκτέλεση στο 60ό και ήταν εύστοχος για την ισοφάριση. Ύστερα από επτά λεπτά (67'), η Άρσεναλ ανέκτησε το προβάδισμα.

Ήταν η σέντρα του Σμιθ-Ρόου από τα δεξιά, ο Λακαζέτ πρόλαβε τους αμυντικούς της Παρί και με τη βοήθεια της τύχης (η μπάλα κόντραρε και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι) η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το διεύρυνε στο 71' όταν έπειτα από την αστοχη έξοδο του Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο Λακαζέτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, η μπάλα χτύπησε στο εσωτερικό του δοκαριού κι Ενκιετά σιγούρεψε το γκολ. Το γκολ μέτρησε στον Λακαζέτ.

Ο Χόλντινγκ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στο 87' και με τον Σιμπουά - ο οποίος αντικατέστησε τον Μπουφόν - να φέρει ευθύνη διαμόρφωσε το 4-1 κι ο Ενκετία στην τελευταία φάση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων το 5-1, σκορ που έμελλε να είναι και τελικό.

Στον πάγκο έμεινε ο έτερος Έλληνας της ομάδας του Λονδίνου, Ντίνος Μαυροπάνος, όπως κι ο Ισπανός πρώην φορ του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ.

Η Άρσεναλ έχει δύο ακόμη φιλικά. Με την Τσέλσι (1/8, 22:05) στο Δουβλίνο και με τη Λάτσιο (4/8, 21:00) στη Στοκχόλμη. Ξεκινά τα επίσημα ματς στις 12 Αυγούστου. Πρεμιέρα στην Premier League στο "Emirates" με αντίπαλο την πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι.

Η Παρί Σεν-Ζερμέν έχει ακόμη ένα φιλικό. Με την Ατλέτικο (30/7, 14:35). Στις 4 Αυγούστου (15:00) αντιμετωπίζει τη Μονακό στην Κίνα (Shenzhen) για τoTrophée des champions.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Ουνάι Έμερι): Λένο (46' Μαρτίνες), Μπεγερίν, Παπασταθόπουλος (64' Χόλντινγκ), Μουστάφι (64' Τσέιμπερς), Κολάσινατς (74' Μέιτλαντ-Νάιλς), Γκεντουζί (74' Γουίλοκ), Ελνενί (46' Ράμσεϊ), Μχιταριάν (64' Νέλσον), Εζίλ (64' Σμιθ-Ρόου), Ιουόμπι (46' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ (64' Ενκετία).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ (Τόμας Τούχελ): Μπουφόν (73' Σιμπουά), Ζορζέν, Μπε Σο (73' Σισακό), Ντιαρά (79' Φρεσάνζ), Ριμάν (73' Ζαγκρ), Ενσοκί, Μπερνέντ, Ραμπιό (68' Λο Τσέλσο), Ενκουκού (68' Μπαεμπέκ), Γουέα (79' Ποστολασί), Τουφικί.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ