ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τραγωδία στην Ουγκάντα με εννιά νεκρούς ποδοσφαιριστές σε ναυάγιο

Τραγωδία στην Ουγκάντα με εννιά νεκρούς ποδοσφαιριστές σε ναυάγιο

Εννιά άτομα - ποδοσφαιριστές και οπαδοί - βρήκαν τραγικό θάνατο σε λίμνη της Ουγκάντα ύστερα από ναυάγιο βάρκας που τους μετέφερε για φιλικές αναμετρήσεις. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θ' αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Η βάρκα που μετέφερε ποδοσφαιριστές και φιλάθλους τοπικής ερασιτεχνικής ομάδας από την Ουγκάντα στο γήπεδο για τη διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης ναυάγησε τη Δευτέρα (20/5) στη λίμνη Άλμπερτ με αποτέλεσμα εννιά άτομα να βρουν τραγικό θάνατο.

Το ναυάγιο οφείλεται σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στο γεγονός ότι οι επιβαίνοντες - συνολικά 50 ποδοσφαιριστές και οπαδοί - ήταν περισσότεροι από όσους μπορούσε ν' αντέξει η βάρκα.

"Μέχρι τώρα έχουμε ανασύρει εννιά πτώματα από τη λίμνη, αλλά όλοι φοβούνται ότι ο αριθμός αυτός θ' αυξηθεί τις επόμενες ώρες", υποστήριξε ο αρχηγός της αστυνομίας, Ντένις Ομπούρα.

Ο επιβαίνων, Ζαουαντί Ρουντί, ο οποίος διασώθηκε ήταν συγκλονισμένος: "Μερικοί επιβαίνοντες, ούτε που κατάλαβαν τι συνέβη, ούτε που κατάλαβαν ότι βυθίστηκε η βάρκα".

Δεν είναι η πρώτη παρόμοια τραγωδία στην Ουγκάντα. Το Δεκέμβριο του 2016 συνολικά 30 ποδοσφαιριστές και οπαδοί έχασαν τη ζωή τους από ναυάγιο βάρκας στην Μπουλίσα.

Photo credits: Twitter

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ