ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τότεναμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Περισσότερα γκολ, λεπτά και χιλιόμετρα

England's Harry Kane reacts after an attempt to score during the third place match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Saturday, July 14, 2018. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
England's Harry Kane reacts after an attempt to score during the third place match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Saturday, July 14, 2018. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP PHOTO/DMITRI LOVETSKY

Η Τότεναμ εκπροσωπήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με 12 παίκτες, οι οποίοι κατέγραψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα και λεπτά συμμετοχής σε επίπεδο Premier League και τα περισσότερα γκολ παγκοσμίως μαζί με την Παρί.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε και μία από τις ομάδες της Premier League της οποίας οι παίκτες "επηρεάστηκαν" περισσότερο από κάθε άλλη είναι η Τότεναμ. Δεν υπάρχει άλλο κλαμπ του οποίου οι ποδοσφαιριστές να κατέγραψαν τόσα λεπτά συμμετοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της "Telegraph", οι παίκτες των "Σπερς" έπαιξαν συνολικά 4.816 λεπτά. Καμία άλλη ομάδα στον κόσμο δεν είχε τέτοια επίδοση. Άλλωστε, έντεκα ποδοσφαιριστές της αγωνίστηκαν στα νοκ άουτ παιχνίδια. Πίσω από την Τότεναμ σε επίπεδο Premier League ήταν η Μάντσεστερ Σίτι με 4.583 και ακολούθως η Γιουνάιτεντ με 3.956.

Τότεναμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Περισσότερα γκολ, λεπτά και χιλιόμετρα

Δεν είναι μόνο ο χρόνος συμμετοχής των παικτών που ανέδειξε ως... πρώτη δύναμη την Τότεναμ. Οι ποδοσφαιριστές της κατέγραψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δηλαδή 515,2 χιλιόμετρα. Δεύτερη η Σίτι και τρίτη η Γιουνάιτεντ.

Τότεναμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Περισσότερα γκολ, λεπτά και χιλιόμετρα

Μαζί με την Παρί Σεν-Ζερμέν, οι παίκτες της Τότεναμ έβαλαν και τα περισσότερα γκολ στο Μουντιάλ. Στα 12 σταμάτησαν οι Γάλλοι, στο 12 και οι Βρετανοί, με τρίτη τη Μπαρτσελόνα και τέταρτη τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τότεναμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Περισσότερα γκολ, λεπτά και χιλιόμετρα

Υπενθυμίζεται ότι την Τότεναμ στη διοργάνωση της Ρωσίας εκπροσώπησαν 12 παίκτες, οι Κρίστιαν Έρικσεν (Δανία), Ουγκό Λορίς (Γαλλία), Σον Χέουνγκ-μιν (Νότιος Κορέα), Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Γιαν Βερτόνχεν, Μουσά Ντεμπελέ (Βέλγιο), Ντάνι Ρόουζ, Έρικ Ντάιερ, Χάρι Κέιν, Κίραν Τρίπιερ, Ντέλε Άλι (Αγγλία), Ντάβινσον Σάντσες (Κολομβία).

Από αυτούς, οι εννέα έπαιξαν στα ημιτελικά. Δεν υπήρξε άλλη ομάδα στη φάση των "4" που να είχε τόσους ποδοσφαιριστές. Τους περισσότερους παίκτες στο Μουντιάλ είχε η Μάντσεστερ Σίτι (16) και εν συνεχεία οι Ρεάλ Μαδρίτης (15) και Μπαρτσελόνα (14).

AP Photo/Dmitri Lovetsky

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ