ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ρίκσεν μέσω voice generator!

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ρίκσεν μέσω voice generator!

Ο Ολλανδός πρώην μπακ-χαφ της Ρέιντζερς, Φερνάντο Ρίκσεν, δεν μπορεί να μιλήσει καθώς πάσχει από τη νόσο ALS. Πλέον, όμως, μπορεί κι εκφράζεται ξανά μέσα του voice generator του Στίβεν Χόκινγκ. (VIDEO)

Η νόσος του κινητικού νευρώνα (ALS) έχει αφήσει καθηλωμένο τον Ολλανδό πρώην μπακ-χαφ της Ρέιντζερς, Φερνάντο Ρίκσεν.

Ακόμη και βασικές του ανάγκες ήταν δύσκολο να εξυπηρετηθούν, καθώς δεν μπορούσε να μιλά. Πλέον, μπορεί και αντιδρά, μπορεί κι εκφράζεται. Το κάνει μέσω του voice generator του Στίβεν Χόκινγκ. Ο 42χρονος πρώην ποδοσφαιριστής των Άλκμααρ, Ζενίτ και Φορτούνα Σιτάρντ έστειλε το δικό του "ευχαριστώ" στους οπαδούς της Ρέιντζερς.

Zenit St. Petersburg's Fernando Ricksen trains during a session at the City of Manchester stadium in Manchester, England Tuesday May 13, 2008. Zenit will face Scottish Premier League outfit Rangers in the final of the UEFA Cup on Wednesday. (AP Photo/Paul Thomas)
Zenit St. Petersburg's Fernando Ricksen trains during a session at the City of Manchester stadium in Manchester, England Tuesday May 13, 2008. Zenit will face Scottish Premier League outfit Rangers in the final of the UEFA Cup on Wednesday. (AP Photo/Paul Thomas) AP

O Φερνάντο Ρίκσεν το 2008 με τη φανέλα της Ζενίτ (AP Photo/Paul Thomas)

"Γεια, για όσους δεν με γνωρίζουν είμαι ο Φερνάντο Ρίκσεν και υποφέρω από τη νόσο του κινητικού νευρώνα, γνωστή κι ως ALS. Εξαιτίας της νόσου, δεν μπορώ να μιλήσω. Έχω μία μηχανή που μιλά για μένα. Για την ώρα έχω γυναικεία φωνή, οπότε θα με ανεχτείτε.

Πρώτα, θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και τις ευχές σας για τα γενέθλιά μου. Σας ευχαριστώ για την ενέργεια που μου δίνετε. Επιτέλους, μπορώ να εκφραστώ ξανά. Έχει κάνει τη ζωή μου ευκολότερη. Όταν κάποιος με ρωτάει, μπορώ να απαντήσω χωρίς να τον κοιτώ απλά. Ο κύριος λόγος που πήρα τη μηχανή ήταν για να με βοηθήσει να μιλά και να εκφραστώ, δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ την αμεσότητα μιας τέτοιας συσκευής.

Μπορώ να την χρησιμοποιήσω ως τηλεχειριστήριο, ή να απαντήσω στα mails. Μπορώ να μπαίνω Internet χωρίς να χρησιμοποιώ το ποντίκι. Εάν ο Στίβεν Τζέραρντ (προπονητής της Ρέιντζερς) χρειαστεί κάποιον θρύλο της ομάδας, είμαι ανοικτός" .

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ