ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πωλητήριο της Μπενφίκα στον Μήτρογλου

Benfica's Kostas Mitroglou walks after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Benfica and Borussia Dortmund at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Feb. 14, 2017. (AP Photo/Armando Franca)
Μήτρογλου AP

Η Μπενφίκα έχει βάλει πωλητήριο στον Κώστα Μήτρογλου και ζητάει 25.000.000 ευρώ! Το δημοσίευμα της "O JOGO", ο Γκαμπιγκόλ και τα δεδομένα με τους επιθετικούς των "αετών"

Η Μπενφίκα πέρσι είχε στην επίθεση τους Ζόνας, Μήτρογλου και Ραούλ Χιμένες, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού αποκτήθηκε και ο Χάρις Σεφέροβιτς, ως ελεύθερος απ'την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Μόνο και μόνο η προσθήκη του Ελβετού σήμαινε πως κατά πάσα πιθανότητα κάποιος θα έφευγε, αυτός δύσκολα θα ήταν ο Ζόνας, έτσι μένουν οι Ραούλ Χιμένες και Μήτρογλου.

Ο Μεξικανός είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπενφίκα. Ναι, οι "αετοί" έδωσαν 20.000.000 ευρώ για αυτόν, έναν παίκτη που έφερε η Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ευρώπη και απογοήτευσε, ενώ δεδομένα δεν είναι... κλάσης Μήτρογλου.

Από τέλη Ιουλίου που ο Μήτρογλου έφυγε τραυματίας απ'το φιλικό με τη Λειψία είχαμε αναφέρει πως είναι πολύ πιθανή η πώλησή του και ήταν δεδομένο πως στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών θα υπήρχαν εξελίξεις ή έστω έντονα σενάρια.

Οι φήμες λοιπόν περί παραχώρησής του επέστρεψαν, κάτι απολύτως λογικό όταν υπάρχουν σενάρια πως θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού ο Γκαμπιγκόλ απ'την Ίντερ.

Ούτε ο Σεφέροβιτς είναι παίκτης... κλάσης Μήτρογλου, αλλά είναι ένας παίκτης που αποκτήθηκε με 0 ευρώ και επίσης έχει ξεκινήσει πολύ καλά την χρονιά.

Ο δίδυμο Ζόνας-Σεφέροβιτς είναι το πιο παραγωγικό στην ιστορία της Μπενφίκα σε ξεκίνημα πρωταθλήματος από τα μέσα της δεκαετίας του '70, έχοντας στις 4 πρώτες αγωνιστικές 8 γκολ, 5 ο Βραζιλιάνος και 3 ο Ελβετός.

Η Μπενφίκα είναι σύλλογος που πουλάει. Όταν αγοράζει ο στόχος είναι να πουλήσει και για τον Μήτρογλου είχε δώσει 7.000.000 ευρώ πέρσι (έπειτα απ'τον δανεισμό του).

Ο Έλληνας είναι 29 στα 30 και αν η Μπενφίκα βρει πρόταση καλή, τότε θα πουληθεί. Έχοντας πέρσι 16 γκολ, με τρομερές επιδώσεις απ'τα Χριστούγεννα και έπειτα, είναι δεδομένο πως πρόταση σοβαρή θα βρεθεί.

Η Μπενφίκα για να τον δώσει ζητάει 25.000.000 ευρώ! Τέτοια πρόταση φυσικά δεν θα έρθει εύκολα, ενώ οι φήμες αναφέρουν πως υπάρχει ενδιαφέρον απ'τη Γουλβς και μάλιστα γίνεται λόγος για πρόταση που αγγίζει τα 15.000.000 ευρώ, ενώ φήμες υπάρχουν και για ενδιαφέρον της Μαρσέιγ.

Το να υπάρξει πρόταση ικανοποιητική για τον Μήτρογλου δεν αρκεί, καθώς θα πρέπει να μην υπάρχει για τον Ραούλ Χιμένες. Δηλαδή, αν για κάποιο λόγο... κάποιος τρελαθεί και δώσει στην Μπενφίκα πάνω από 20.000.000 ευρώ για τον Μεξικανό, τότε δεν θα υπάρχει δεύτερη σκέψη και ο Μήτρογλου θα παραμείνει.

Εκτός βέβαια και αν αποκτηθεί παίκτης, όπως ο Γκαμπιγκόλ, έτσι δεν αποκλείεται να πουληθούν και οι δύο. Στην Πορτογαλία οι μεταγραφές τελειώνουν στις 22 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει πως όποιος πρέπει να φύγει, θα φύγει μέχρι τις 31 Αυγούστου (άντε μέχρι 8 Σεπτέμβρη για Τουρκία), ενώ για αυτούς που θα έρθουν υπάρχει χρόνος!

Το δημοσίευμα της "O JOGO"

Στο φύλλο της Τρίτης (29/8) η εφημερίδα, "O JOGO", αναφέρει πως ο προπονητής της Μπενφίκα, Ρουί Βιτόρια, δεν είναι αρνητικός στην απόκτηση του Γκαμπιγκόλ, αλλά για να γίνει αυτό θέλει να φύγει ο Μήτρογλου.

Οι Πορτογάλοι αναφέρουν ξεκάθαρα πως πλέον από 1η επιλογή ο Έλληνας έχει γίνει η 4η επιλογή, με τους Ζόνας και Σεφέροβιτς βασικούς και τον Ραούλ Χιμένες πρώτη αλλαγή.

Προφανώς αυτό ισχύει αυτό το μήνα που ο Μήτρογλου είναι τραυματίας, αλλά ο Ρουί Βιτόρια, σύμφωνα με τους Πορτογάλους, είναι ικανοποιημένος από τους Ζόνας, Σεφέροβιτς και Χιμένες.

AP Photo/Armando Franca

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ