ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μήνυμα του Ροναλντίνιο για το τέλος της καριέρας του

Barcelona's Ronaldinho applauds supporters as he is substituted against Celtic during their Champion's League Round of 16 soccer match at Celtic Park Stadium, Glasgow, Scotland, Wednesday Feb. 20, 2008. (AP Photo/Jon Super)
Barcelona's Ronaldinho applauds supporters as he is substituted against Celtic during their Champion's League Round of 16 soccer match at Celtic Park Stadium, Glasgow, Scotland, Wednesday Feb. 20, 2008. (AP Photo/Jon Super) AP

Ο Ροναλντίνιο ανακοίνωσε κι ο ίδιος ότι αποσύρεται από τη δράση ευχαριστώντας στο μήνυμά του από τα social media την οικογένειά του σε μια αναδρομή της πλούσιας καριέρας του. Το Μάρτιο ανακοινώνει τα επόμενα βήματά του. (photo)

Ένας ακόμη μεγάλος που "κρεμάει" τα παπούτσια. Το είχε (προ)αναγγείλει ο αδελφός κι ατζέντης του. Το ανακοίνωσε κι ο ίδιος από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

Ο Ροναλντίνιο σε ηλικία 37 ετών αποσύρεται από τη δράση και με ένα μήνυμα ευχαρίστησε κυρίως την οικογένειά του για την υποστήριξη που έλαβε σε όλο το μήκος αυτής της 30ετούς διαδρομής. Ο Βραζιλιάνος βιρτουόζος της μπάλας - ο οποίος ήταν σπάνιο χαρμάνι κι ευτυχώς κανένας άλλος δεν είναι σαν κι αυτόν - στάθηκε στην εκπλήρωση του παιδικού του ονείρου και παρέπεμψε για το Μάρτιο όσον αφορά στις ανακοινώσεις για το αποχαιρετιστήριο φιλικό και τα επόμενα βήματά του.

"Ευχαριστώ Θεέ μου γι' αυτή τη ζωή που μου έδωσες, την οικογένεια, τους φίλους και το πρώτο μου επάγγελμα. Μετά από τρεις δεκαετίες αφιερωμένες στο ποδόσφαιρο, αποδεσμεύομαι από το μεγαλύτερο όνειρό μου. Όνειρο, που έγινε πραγματικότητα.

Έκανα ο,τι αγάπησα για περισσότερο για 20 χρόνια και 10 στις ακαδημίες. Έζησα έντονα αυτό το όνειρο από παιδί, κάθε στιγμή, τα ταξίδια, τις νίκες, τις ήττες, την κριτική, τον εθνικό ύμνο, την πορεία προς τα αποδυτήρια, την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, τα παπούτσια που χρησιμοποίησα, τις καλές και κακές μπαλιές, τα αφιερώματα που κέρδισα, τους παικταράδες με τους οποίους έπαιξα. Στην τελική, όλα ήταν απίστευτα. Ο πατέρας μου και η οικογένειά μου με στήριξαν πολύ για να φθάσω μέχρι εδώ, ήταν ομαδική δουλειά. Φθάσαμε στο τέλος του πρώτου σταδίου με μια όμορφη ιστορία να διηγούμαστε.

Το μήνυμα του Ροναλντίνιο για το τέλος της καριέρας του

Εσείς με γνωρίζετε, ξέρετε καλά ότι είμαι συνεσταλμένος και δεν συνηθίζω να μιλώ πολύ. Αλλά, έχω να σας πω ευχαριστώ από την καρδιά μου, από την ψυχή μου. Έκανα ο,τι αγαπώ με τη βοήθεια όλων, των προπονητών, των γυμναστών, των διοικούντων, των οπαδών υπέρ μου και κατά μου, του οδηγού του λεωφορείου, του φροντιστή, του ball boy, του διαιτητή, του Τύπου. Ευχαριστώ, θα συνεχίσουμε μαζί αυτή την ιστορία. Χωρίς εσάς, δεν θα ήταν δυνατό.

Τον Μάρτιο θα ανακοινώσουμε πώς θα είναι η τελετή απόσυρσης και τα επόμενα βήματα. Μέχρι τότε, σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας και την αγάπη σας. Μια δυνατή αγκαλιά σε όλους, ήμουν πολύ χαρούμενος που έκανα αυτό το επάγγελμα στη ζωή μου".

Photo credits: AP Photo/Musa Sadulayev

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ