ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μαύρο ρεκόρ του Μόντριτς στη μάχη για τη Χρυσή Μπάλα

Real Madrid's Luka Modric celebrates after scoring during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Granada at the Santiago Bernarbeu stadium in Madrid, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Real Madrid's Luka Modric celebrates after scoring during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Granada at the Santiago Bernarbeu stadium in Madrid, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας ο Λούκα Μόντριτς έγραψε ιστορία αφού δεν μπήκε καν στη λίστα με τους 30 υποψηφίους για τη διεκδίκηση του τροπαίου. Απόντες επίσης οι Σουάρες, Νεϊμάρ.

Οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Βιρτζίλ Φαν Ντάικ μονομάχησαν για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της σεζόν 2018-19 της UEFA και αυτόν του κορυφαίου της FIFA και τώρα είναι έτοιμοι για μία νέα κόντρα, αφού και οι τρεις τους συμπεριλήφθηκαν στη λίστα με τους 30 υποψηφίους που έδωσε στη δημοσιότητα το France Football για τη Χρυσή Μπάλα.

Πέρα πάντως από τους 30 παίκτες που μπήκαν στην άκρως τιμητική λίστα, συζήτηση προκάλεσε και η απουσία αρκετών ηχηρών ονομάτων από αυτήν, όπως για παράδειγμα αυτά των Μπέιλ, Καβάνι, Αζάρ, Κέιν, Καντέ, Νεϊμάρ, Πογκμπά, Ράμος, Σουάρες, Βαράν.

Χωρίς δεύτερη κουβέντα πάντως, η απουσία από τη λίστα που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι αυτή του Λούκα Μόντριτς, με τον Κροάτη μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης να μην έχει έτσι τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε από το France Football 12 μήνες πριν, για τον κορυφαίο της χρονιάς μέσα στο 2018.

Τότε, ο Μόντριτς αναδείχτηκε νικητής έχοντας κατακτήσει το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης και όντας φιναλίστ στον τελικό του Μουντιάλ με την εθνική Κροατίας, όμως φέτος δεν ήταν καν μέσα στους 30 υποψηφίους και έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Χρυσής Μπάλας που την επόμενη χρονιά από την κατάκτηση του τροπαίου δεν ήταν μέσα στους 30 διεκδικητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ