ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ξενοδοχείο των Νέβιλ και Γκιγκς φιλοξενεί άστεγους - ακτιβιστές!

Το ξενοδοχείο των Νέβιλ και Γκιγκς φιλοξενεί άστεγους - ακτιβιστές!

Γκάρι Νέβιλ και Ράιαν Γκιγκς πήραν την πρωτοβουλία να φιλοξενήσουν στο ξενοδοχείο τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα τους άστεγους - ακτιβιστές, οι οποίοι κατέλαβαν το κτίριο την περασμένη Κυριακή.

Οι δύο παλαίμαχοι άσοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς και Γκάρι Νέβιλ, ανέλαβαν την ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου του χρηματιστηρίου της πόλης. Με γυμναστήρια, σπα κι άλλες πολυτέλειες, δεν θα μπορούσε παρά η πελατεία στην οποία απευθύνεται, να είναι εκλεκτή. Και πλούσια, ταυτόχρονα.

Την ώρα που οι εργασίες εντατικοποιούνται πριν τα επίσημα εγκαίνια, το κτίριο κατελήφθη την περασμένη Κυριακή από τους άστεγους ακτιβιστές ονόματι, "Οι Άγγελοι του Μάντσεστερ". Η πρώτη αναμενόμενη κίνηση των νέων ιδιοκτητών θα ήταν να φωνάξουν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, με στόχο την απομάκρυνση των καταληψιών.

Ωστόσο ο Γκάρι Νέβιλ, έκανε ακριβώς το αντίθετο. Τους είπε ότι μπορούν να μείνουν, όχι μόνο για λίγες μέρες, αλλά και κατά τη διάρκεια των ψυχρών ημερών κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο εκ των ακτιβιστών κι αρχηγός της διαμαρτυρίας, Γουέσλι Χολ, ξέσπασε σε κλάματα μετά την ομιλία του Γκάρι Νέβιλ.

"Από τη σκοπιά μου, είμαι χαλαρός γι' αυτό", ήταν η λιτή απάντηση του πρώην άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας. Εξάλλου στο παρελθόν έχει προσφέρει βοήθεια σε άστεγους, που έχει συναντήσει στους δρόμους του Μάντσεστερ.

Από την πλευρά του ο Χόλ εξ' ονόματος όλων των ακτιβιστών ξεκαθάρισε ότι "όλα θα γίνουν καθαρά, ο καθένας θα έχει το δικό του δωμάτιο και θα έχει το δικό του κλειδί. Έχουμε ήδη συντάξει βάρδιες για το μαγείρεμα, τον καθαρισμό και τη στελέχωση της πύλης. Θα περιμέναμε οι Νέβιλ και Γκιγκς να μας διώξουν και να ψάχνουμε γι' άλλο κτίριο. Αναλαμβάνουμε να μην προκαλέσουμε ζημιά σε κανέναν και να αφήσουμε το κτίριο σε καλύτερη κατάσταση από ο,τι το βρήκαμε."

Οι ακτιβιστές λένε ότι οι άστεγοι στο Μάντσεστερ έχουν αυξηθεί κατά 150% τα τελευταία χρόνια και ότι το τοπικό συμβούλιο σκέφτεται να επιβάλλει κυρώσεις σε όσους έχουν στήσει σκηνές στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, 280.000 άνθρωποι στην Αγγλία προσέγγισαν τα συμβούλια πέρυσι ζητώντας βοήθεια, ενώ 7.581 κοιμόντουσαν στους δρόμους του Λονδίνου, αύξηση 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ