ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντίο και επίσημα από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα

Αντίο και επίσημα από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ανακοίνωσε την Παρασκευή (12/12) την απόσυρση του από την ενεργό δράση σε ηλικία 39 ετών και τόνισε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο ως σύμβουλος.

Μετά από μία γεμάτη καριέρα που μεταξύ άλλων του χάρισε και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, ο άλλοτε σταρ του Παναθηναϊκού Ζιλμπέρτο Σίλβα φεύγει γεμάτος από το ποδόσφαιρο.

Ο Ζιλμπέρτο ο οποίος είναι πλέον 39 ετών την Παρασκευή (12/12) μέσα σε κλίμα συγκίνησης ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση αλλά τόνισε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο ως σύμβουλος για αυτό σε συλλόγους και ποδοσφαιριστές.

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε είπε μεταξύ άλλων:

" Είναι δύσκολο να τελειώνεις την καριέρας ως παίκτης. Όταν, άλλωστε, γεννιόμαστε, δεν θέλουμε να πεθάνουμε. Έχω ακούσει μια έκφραση που λέει ότι ένας ποδοσφαιριστής πεθαίνει δυο φορές. Διαφωνώ, πιστεύω ότι ο ποδοσφαιριστής πεθαίνει μια φορά και μετά υπάρχει μια μετάβαση από το γήπεδο σε ένα νέο στάδιο. Είναι μία εποχή μετάβασης για μένα, όχι πρόωρος θάνατος.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια οδυνηρή απόφαση, είναι μια στιγμή που ναι μεν είναι λυπηρή αλλά τη βλέπω με μεγάλη χαρά, είκοσι χρόνια χαράς. Αυτό είναι για μένα και την οικογένεια μου.

Σε αυτά τα δυο χρόνια που δεν έπαιζα τόσο πολύ όσα έκανα με βοήθησαν αρκετά για το νέο στάδιο της ζωής μου το οποίο δεν ήξερα πότε θα έρθει. Το τελευταίο διάστημα ήμουν στην Αγγλία, επισκέφτηκα την Άρσεναλ, το παλιό μου σπίτι και διαπίστωσα ότι υπάρχει ένας τρόπος να συνεχίσω να είμαι στο ποδόσφαιρο με έναν διαφορετικό τρόπο. Αυτός είναι σαν σύμβουλος για συλλόγους και παίκτες.

Στο ποδόσφαιρο μπορούμε να συνεισφέρουμε όλοι, θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους οπαδούς στη Βραζιλία. Τα παιδιά οφείλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο με κέφι. Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι η διαφθορά"τόνισε ο Ζιλμπέρτο.

Ο Βραζιλιάνος χαφ πήρε το Μουντιάλ με τη Βραζιλία το 2002 και ακολούθως έκανε πολύ μεγάλη καριέρα στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Το 2008 ήρθε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό όπου έπαιξε μέχρι το 2011 κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο το 2010.

Κατέκτησε συνολικά 16 τίτλους στη σταδιοδρομία του και κατέγραψε 115 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ