ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τιμωρία έξι μηνών στον Ζάχοβιτς για αήθη φραστική επίθεση σε δημοσιογράφο

Τιμωρία έξι μηνών στον Ζάχοβιτς για αήθη φραστική επίθεση σε δημοσιογράφο

Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς τιμωρήθηκε με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έξι μήνες λόγω φραστικής επίθεσης σε δημοσιογράφο που του έκανε μία ερώτηση.

Ποινή απαγόρευσης με τον αθλητισμό για έξι μήνες επέβαλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σλοβενίας στον Ζλάτκο Ζάχοβιτς, μετά από έντονο επεισόδιο που είχε με έναν δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του, εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τον αθλητικό διευθυντή της Μάριμπορ και με αυτήν την ιδιότητα επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, όταν τον ρώτησε για τον μικρό αριθμό φιλάθλων στις εξέδρες του γηπέδου της ομάδας.

Ο 47χρονος παράγοντας απάντησε στον εκπρόσωπο του Τύπου ότι θα έπρεπε να έχει πάρει το μάθημά του από τη δολοφονία του πατέρα του. "Ο πατέρας σου είναι ακόμα νεκρός και δεν έχεις μάθει τίποτα; Συνεχίζεις να ενοχλείς. Κάνε μία κανονική ερώτηση και θα στην απαντήσω", είπε.

Η ομοσπονδία εξέτασε το video με τη συνέντευξη Τύπου και τον διάλογο των δύο και την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την ποινή του Σλοβένου.

"Κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίας, με βάση την καταγραφή της συνέντευξης Τύπου, ομόφωνα διαπιστώθηκε ότι ο αθλητικός διευθυντής της Μάριμπορ αντέδρασε με εντελώς απαράδεκτο και κόντρα σε κάθε ηθική και αθλητικό ιδεώδες ή αρχή τρόπο, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου. Η περίληψη της προσωπικής τραγωδίας του δημοσιογράφου στην επιχειρηματολογία της απάντησης προς την καθ' όλα κανονική ερώτηση του δημοσιογράφου είναι μία από τις πιο χαμηλού επιπέδου μορφές λεκτικής επίθεσης στην προσωπική αξιοπρέπεια ενός ατόμου και αντιπροσωπεύει εξαιρετικά ανήθικες και καταδικαστέες πράξεις", αναφέρει μεταξύ άλλων σε σκληρή ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.

Αφού υπογραμμίζεται ότι υπάρχει καθεστώς μηδενικής ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο της χώρας, η ανακοίνωση συνεχίζει: "Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω σχετικά με τη συμπεριφορά του αθλητικού διευθυντή της Μάριμπορ, που δεν έβλαψε μόνο τη φήμη του συλλόγου στον οποίο διατελεί αθλητικός διευθυντής, αλλά και τη φήμη ολόκληρης της οικογένειας του ποδοσφαίρου, ο αθλητικός δικαστής δεν εντόπισε ελαφρυντικά στην ανακοίνωση της ποινής".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ