ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θέλουν κόσμο στα γήπεδα από το φθινόπωρο

Θέλουν κόσμο στα γήπεδα από το φθινόπωρο

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση φιλάθλων καταστρώνουν πλάνα για την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

Το αρμόδιο Υπουργείο της Μεγάλης Βρετανίας επεξεργάζεται κάποια σχέδια για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα της χώρας μέχρι και το φθινόπωρο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το "Independent". Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, ειδικά για τις μικρότερες κατηγορίες, οι οποίες εξαρτώνται από τα έσοδα των εισιτηρίων.

Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα με τους θεατές να αποτελούν τον "αιμοδότη" του ποδοσφαίρου. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων έχει συστήσει μάλιστα ένα working group, προκειμένου να μοιραστούν πληροφορίες σε συνεννόηση με την Ένωση Υποστηρικτών της Ευρώπης (Football Supporters Europe).

"Ανταλλάσσουμε ιδέες και δουλεύουμε στενά. Νομίζω ότι για τα περισσότερα πρωταθλήματα είναι ζήτημα για την έναρξη της επόμενης σεζόν όχι της φετινής. Έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Το μήνυμα είναι ότι δεν βιαζόμαστε, προέχει η υγεία. Κάποιες χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Ρωσία, έχουν αποφασίσει να κάνουν απο νωρίς το βήμα" δήλωσε ο διευθυντής του Football Supporters Europe, Ρόναν Ιβέιν.

Ανά την Ευρώπη υπάρχουν αρκετές ιδέες. Στην χώρα μας υπάρχει πρόταση για 20% κόσμου, ενώ στην Ισπανία ο πρόεδρος της Ισπανίας, Χαβιέ Τέμπας, τόνισε ότι σχεδιάζεται η παρουσία κόσμου στο 30% το φθινόπωρο και 50% τον χειμώνα. Η Μπάγερν Μονάχου επίσης επεξεργάζεται πλάνο, ώστε να βάλει στο γήπεδο τουλάχιστον 10.000 θεατές.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Στην Αγγλία υπάρχει αισιοδοξία για παρουσία θεατών την επόμενη σεζόν, αν και "φωνές" από ορισμένες ομάδες τονίζουν ότι είναι αρκετά νωρίς για ένα τέτοιο βήμα. Κάποιοι ωστόσο σύλλογοι της Premier League και της Championship, βρίσκονται ήδη σε διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας και προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το "Independent" αρκετές ομάδες επεξεργάζονται ατομικά σχέδια για να επιτρέψουν έστω και στους κατόχους διαρκείας να μπουν στο γήπεδο. Έτσι, έχουν αρχίσει οι συζητήσεις και μελέτες για το οικονομικό κόστος που θα έχει μία τέτοια κίνηση. " Η δουλειά γίνεται περισσότερο για την επόμενη σεζόν, όχι για τα εναπομείναντα παιχνίδια" ανέφερε ο Ιβέιν.

Οι ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών της Αγγλίας σκέφτονται και πιο άμεσες λύσεις, όπως μία streaming πλατφόρμα με συνδρομές για τα παιχνίδια της Championship.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ