Θανατική ποινή σε δέκα άτομα για την τραγωδία στο Αλ Μασρί-Αλ Αχλί

Η ποινή θανάτου σε δέκα άτομα διατηρήθηκε σε δικαστήριο του Καΐρου, για τα επεισόδια σε ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Αιγύπτου που κατέληξε σε θάνατο 74 φιλάθλων.

Αιγυπτιακό δικαστήριο διατήρησε σε δεύτερο βαθμό τη θανατική ποινή σε δέκα άτομα που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια του αγώνα της Αλ Μασρί με την Αλ Αχλί στο Πορτ Σαιντ τον Φεβρουάριο του 2012, που είχαν ως αποτέλεσμα 74 φίλαθλοι να χάσουν τη ζωή τους.

Οι δέκα μελλοθάνατοι καταδικάστηκαν αρχικά τον Ιούνιο του 2015, μετά από γνωμάτευση του Μεγάλου Μουφτή, για φόνο εκ προμελέτης και απόπειρα δολοφονίας οπαδών της Αλ Αχλί, βανδαλισμούς και κλοπές.

Από την ετυμηγορία εξαιρέθηκε ένας ενδέκατος κατηγορούμενος, στον οποίο επίσης είχε επιβληθεί θανατική ποινή σε πρώτο βαθμό από άλλο δικαστήριο, ωστόσο παραμένει ασύλληπτος. Η απόφαση για τον εν λόγω κατηγορούμενο είναι να δικαστεί εκ νέου.

Από τον αγώνα που στιγμάτισε τη χώρα και οδήγησε ακόμα και σε "λουκέτο" το αιγυπτιακό πρωτάθλημα για έναν χρόνο, συνολικά 73 άτομα κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, εκ των οποίων εννέα αστυνομικοί.

 

Το δικαστήριο διατήρησε και την ποινή 15 ετών κάθειρξης που επιβλήθηκε σε άλλα δέκα άτομα, την ποινή 10 ετών σε 15 άτομα και των πέντε ετών κάθειρξης σε 15 άτομα, μεταξύ των οποίων ο τότε υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου. Ένα άτομο θα εκτίσει ποινή ενός έτους φυλάκισης, ενώ 21 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

Η δικαστική απόφαση οδήγησε σε πανηγυρισμούς στους συγγενείς τον θυμάτων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο στον Κάιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ | ΤΡΑΓΩΔΙΑ

74 νεκροί στην Αίγυπτο!

ΑΙΓΥΠΤΟΣ | ΤΡΑΓΩΔΙΑ

"Έτσι γλίτωσα το θάνατο!"

ΑΙΓΥΠΤΟΣ | ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Τα πολιτικά αίτια και η αφορμή

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS