ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Τέλος" ο Βίλμοτς από την εθνική Βελγίου

"Τέλος" ο Βίλμοτς από την εθνική Βελγίου

Ο Μαρκ Βίλμοτς αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Βελγίου, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στον πάγκο των "κόκκινων διαβόλων" ο Μαρκ Βίλμοτς "κούνησε μαντήλι", με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου να γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσης το μεσημέρι της Παρασκευής το τέλος της συνεργασίας της με τον 47χρονο τεχνικό.

Ο Βίλμοτς είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2018 όμως ο λόγος που οι άνθρωποι της ομοσπονδίας προχώρησαν σε αυτή την κίνηση έχει να κάνει με το ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας δεν μπόρεσε να πιάσει το στόχο που είχε θέσει σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (αποκλείστηκε στα προημιτελικά με ήττα 1-3 από την Ουαλία).

"Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου συμφώνησε με τον Μαρκ Βίλμοτς για το τέλος του συμβολαίου του, που είχε ισχύ μέχρι το 2018. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μαρκ Βίλμοτς για τη δουλειά του κατά τη διάρκεια των περασμένων τεσσάρων χρόνων.

"Τέλος" ο Βίλμοτς από την εθνική Βελγίου

Με τον Μαρκ Βίλμοτς ως πρώτο προπονητή, οι κόκκινοι διάβολοι σκαρφάλωσαν από την 54η θέση στην κορυφή της κατάταξης της FIFA. Κατάφερε να πάρει 34 νίκες σε 51 παιχνίδια που ήταν στον πάγκο καθώς και 8 ισοπαλίες.

Πάνω απ'όλα οι οπαδοί αγάπησαν ξανά την εθνική ομάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Η τεχνική επιτροπή της ομοσπονδίας έκανε αξιολόγηση με τα πεπραγμένα της ομάδας στο πρόσφατο Euro 2016 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί.

Υπάρχει κοινή αίσθηση ότι η ομάδα χρειάζεται μία νέα παρόρμηση για να οδηγήσει αυτό το γκρουπ παικτών σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε μία σημαντική διοργάνωση", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, συμπληρώνοντας πως πρόθεσή της είναι να βρει τον διάδοχο του Βίλμοτς άμεσα, ώστε να κάτσει στον πάγκο στο διεθνές φιλικό με την Ισπανία, που είναι προγραμματισμένο για την 1η Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ