ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τέλος κι επίσημα από τη Ναντ ο Ρανιέρι

Τέλος κι επίσημα από τη Ναντ ο Ρανιέρι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διοίκηση της Ναντ, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, γνωστοποίησε πως ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο των "καναρινιών" την επόμενη χρονιά.

Αυτό που ήταν γνωστό εδώ και λίγες ώρες, πλέον ανακοινώθηκε κι επίσημα. Η αναμέτρηση της Ναντ κόντρα στη Στρασμπούρ (19/05, 22:00) στο "Stade de la Beaujoire", θα είναι η τελευταία του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της ομάδας.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο των "καναρινιών" σε 40 παιχνίδια, με απολογισμό 14 νικών, 10 ισοπαλιών και 16 ηττών, κλείνει την προπονητική καριέρα του στη Ναντ απέναντι στη Στρασμπούρ.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου, Βαλντεμάρ Κιτά, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο σύλλογος και ο προπονητής αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους με κοινή συναίνεση. Ευχαριστούμε τον Κλαούντιο Ρανιέρι και το προσωπικό του για όλα όσα προσέφερε αυτήν την χρονιά και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στο μέλλον. Τον ευχαριστούμε για τον επαγγελματισμό του, την ευγένεια του και την καθημερινή συνέπειά του. Του ευχόμαστε καλή τύχη στη συνέχεια της τεράστιας καριέρας του".

Με τη σειρά του ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο καθώς μου επέτρεψε να εργαστώ στη Ναντ και να επιστρέψω στη Γαλλία και τη Ligue 1. Θέλω να ευχαριστήσω και τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι ήταν φανταστικοί και μας στήριξαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ευχαριστώ επίσης τους ποδοσφαιριστές μου. Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν καταπληκτικό, και παρόλο που το δεύτερο κομμάτι ήταν περίπλοκο, αυτοί έδωσαν τα πάντα, και για εμένα, αυτό είναι σημαντικό. Πέρασα πολύ καλά στη Ναντ μαζί σας, εύχομαι η ομάδα να συνεχίσει να προοδεύει".

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι βρίσκεται στους πάγκους από το 1986 έχοντας προπονήσει τις Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ, Μονακό, Εθνικής Ελλάδας και Λέστερ, με την οποία κατέκτησε την Premier League τη σεζόν 2015-2016.

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία το περασμένο καλοκαίρι (2017) και μετά από 37 ματς την τρέχουσα σεζόν, η ομάδα της Νάντης έχει συγκεντρώσει 49 βαθμούς, ευρισκόμενη στη 10η θέση της Ligue 1.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ