ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τέλος από την εθνική Αυστραλίας ο Γέντινακ

Australia's Mile Jedinak celebrates scoring his side's opening goal during the group C match between Denmark and Australia at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena in Samara, Russia, Thursday, June 21, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Γέντινακ (AP PHOTO/GREGORIO BORGIA)

Μία από τις κορυφαίες μορφές που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα. Στα 34 χρόνια του, ο Μάιλ Γέντινακ ανακοίνωσε την απόφασή του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μία από τις κορυφαίες μορφές που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της χώρας. Στα 34 χρόνια του, ο Μάιλ Γέντινακ, που συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στην Αγγλία με την Αστον Βίλα, ανακοίνωσε την απόφασή του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα από δέκα χρόνια με 79 διεθνείς συμμετοχές, 20 γκολ και 3 συμμετοχές σε Μουντιάλ, είπε το δικό του "αντίο".

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αποφάσισα ν΄ αποχωρήσω από το διεθνές ποδόσφαιρο. Ως νεαρός ήταν το όνειρο μου να παίξω για την Αυστραλία και να φορέσω την χρυσοπράσινη στολή, εκπροσωπώντας την χώρα μου. Είμαι ευγνώμων και υπερήφανος, που όχι μόνο έκαναν το όνειρο μου πραγματικότητα, αλλά είχα την ευκαιρία να παίξω 79 φορές στην εθνική ομάδα. Οι απίστευτες στιγμές που έζησα θα με συντροφεύουν για πάντα και κοιτώντας πίσω, μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια, ότι με τους «Soceroos» έζησα μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου.

Οι λέξεις δεν θα είναι ποτέ ικανές για να περιγράψουν επακριβώς τα συναισθήματα αυτής της τιμής που αισθάνεσαι εκπροσωπώντας την Αυστραλία. Έδωσα ό,τι είχα σε κάθε αγώνα που έπαιξα, προσπαθώντας να επιτύχουμε πράγματα για το έθνος μας. Αισθάνομαι ευλογημένος και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Τους παράγοντες στην ομοσπονδία, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια.

Και φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω ειδικά, τους φιλάθλους της ομάδας που πίστεψαν σ' εμένα και με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος μου σε κάθε βήμα που έκανα μέσα στο γήπεδο, ήταν να σας κάνω υπερήφανους. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες που ακολουθούν και ανυπομονώ να υποστηρίζω την ομάδα ως φίλαθλος και θεατής", ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Γέντινακ.

AP Photo/Gregorio Borgia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ