ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα γυρίζει ο Μπαλάκοφ και ζητά συγγνώμη από τους Άγγλους

Bulgaria's manager Krasimir Balakov, left, with captain Ivelin Popov attends a press conference at Wembley Stadium, London, Friday, Sept. 6, 2019. Bulgaria will play England in Euro 2020 group A qualifying soccer match on Saturday. (John Walton/PA via AP)
Bulgaria's manager Krasimir Balakov, left, with captain Ivelin Popov attends a press conference at Wembley Stadium, London, Friday, Sept. 6, 2019. Bulgaria will play England in Euro 2020 group A qualifying soccer match on Saturday. (John Walton/PA via AP) JOHN WALTON/PA VIA AP

Να τα "μπαλώσει" προσπάθησε ο προπονητής της Βουλγαρίας, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του στο ματς με την Αγγλία, ζητώντας συγγνώμη από τους Άγγλους ποδοσφαιριστές.

Η ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της Βουλγαρίας με συνθήματα απέναντι στους Άγγλους διεθνείς στο νικηφόρο πέρασμα των τριών λιονταριών από την Σόφια με 6-0 για τα προκριματικά του Euro 2020 έχει προκαλέσει την διεθνή κατακραυγή.

Ο προπονητής της Βουλγαρίας, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, προσπάθησε να βγάλει τους πάντες τρελούς στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα αφού είπε πως δεν άκουσε κάτι από τις εξέδρες. Τώρα έρχεται να πάρει πίσω τις δηλώσεις του και να ζητήσει συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές των "τριών λιονταριών".

Μετά τον σάλο, λοιπόν, που προκλήθηκε όμως, υπήρξαν ένα σωρό εξελίξεις που φαίνεται πως επηρέασαν τον Βούλγαρο τεχνικό και τον έκαναν να κάνει στροφή "360 μοιρών" και να αλλάξει τις δηλώσεις του μετά την κριτική που δέχθηκε.

Η αρχή έγινε με την αποπομπή - παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ και την κλήση της Βουλγαρίας σε απολογία από την UEFA, o Mπαλάκοφ έσπευσε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να απολογηθεί.

"Καταδικάζω κατηγορηματικά κάθε μορφή ρατσισμού και οφείλω να απολογηθώ στους Άγγλους διεθνείς. Υπάρχει μία προκατάληψη που προέρχεται από το παρελθόν και πρέπει να εξαλειφθεί για πάντα.

Εγώ ως προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας, ζητώ συγγνώμη από τους Άγγλους ποδοσφαιριστές και σε όλους όσοι αισθάνθηκαν άσχημα."

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ