ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τo speed dating μεταξύ ζευγαριών έχει και ποδοσφαιρική βερσιόν!

Τo speed dating μεταξύ ζευγαριών έχει και ποδοσφαιρική βερσιόν!

Τα γρήγορα ραντεβού δεν είναι πλέον αποκλειστική υπόθεση αδέσμευτων ανθρώπων που θέλουν να βρουν με αυτό τον τρόπο το άλλο τους μισό αλλά και των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που περνούν σε άλλο επίπεδο!

H πινακίδα που τοποθετήθηκε για το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου στην είσοδο του "Johan Cruyff Arena" είναι χωρίς αμφιβολία ιντριγκαδόρικη καθώς το περιεχόμενό της ήταν το εξής: "The speed-dating of football". Κοινώς το γρήγορο ραντεβού του ποδοσφαίρου.

Πριν παραθέσουμε το τι συνέβη στο επιβλητικό γήπεδο του Άγιαξ (για την ακρίβεια σε μία από τις αίθουσες του γηπέδου), να διευκρινίσουμε πως το αυθεντικό "speed-dating" έχει να κάνει με ανθρώπους που είναι μόνοι και ψάχνουν να βρουν σύντροφο μέσα από πολύ σύντομα ραντεβού.

Αδέσμευτα άτομα δηλαδή που θέλουν να βρουν το άλλο τους μισό δοκιμάζουν την τύχη τους μέσα από αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο γνωριμίας, όπου μέσα σε περιορισμένο χρόνο καλούνται να ταιριάξουν με το άτομο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του τραπεζιού μέσα από ασταμάτητο πινγκ-πονγκ ερωτήσεων και απαντήσεων, πριν κάποιος από τους δύο... βαρεθεί και πάει σε άλλο τραπέζι για να βρει την τύχη του.

Τo speed dating μεταξύ ζευγαριών έχει και ποδοσφαιρική βερσιόν!

Ε, με αυτά τα δεδομένα στο μυαλό σας, ώρα να μάθετε λίγα πράγματα για το ποδοσφαιρικό speed-dating που διεξήχθη το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Άγιαξ, όπου οι συζητήσεις που έγιναν δεν είχαν να κάνουν φυσικά με την προσωπική ζωή του καθενός αλλά για μεταγραφικά deals.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του Wyscout Forum, όπου μάνατζερ, σκάουτς, δικηγόροι, σύμβουλοι, διοικητικά ποδοσφαιρικά στελέχη συγκεντρώθηκαν Δευτέρα-Τρίτη για να δουν και να μελετήσουν έναν τρόπο όπου ενδεχομένως να γίνονται μεταγραφές στο άμεσο μέλλον!

Σε αυτό το φόρουμ, έλαβαν μέρος 200 αντιπρόσωποι ομάδων (από Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, μέχρι ομάδες από το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν και το Μεξικό), με τον καθένα να έχει τη δική του ατζέντα.

Τo speed dating μεταξύ ζευγαριών έχει και ποδοσφαιρική βερσιόν!

Η Avid Sports & Entertainment Group (με επικεφαλής τον Τζον Γουέικ), εταιρία που προβάλλει ψηφιακή ενημέρωση και ανάλυση για πάνω από 1.000 συλλόγους, διέγνωσε πως πολλές φορές υπάρχουν καθυστερήσεις όσον αφορά σε μεταγραφές της τελευταίας στιγμής και αποφάσισε να φέρει ανθρώπους του ποδοσφαίρου σε έναν χώρο για να διευκολύνει καταστάσεις.

Το κορυφαίο αυτό μίτινγκ προσέλκυσε άλλωστε 700 άτομα από το χώρο του ποδοσφαίρου από 65 διαφορετικές χώρες και σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν αποκλείεται μέσα από αυτό να μπουν οι βάσεις για να πραγματοποιηθούν deals μεταξύ συλλόγων στο μέλλον.

Υπάρχει άλλωστε και το ηχηρό παράδειγμα του Σεμπάστιαν Τζοβίνκο, με τον Ιταλό επιθετικό να μετακομίζει από την Γιουβέντους στην Τορόντο του ΜLS μετά από ένα άτυπο "speed-date"! O μάνατζέρ του είχε αρχίσει συζητήσεις για άλλο πελάτη του όμως οι συζητήσεις κατέληξαν σε πρόταση για τον Τζοβίνκο, που έγινε τελικά ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος των ΗΠΑ.

Τo speed dating μεταξύ ζευγαριών έχει και ποδοσφαιρική βερσιόν!

"Είμαι ρεαλιστής, ο Ρονάλντο δεν πρόκειται να ανακοινωθεί εδώ αλλά τα μεγάλα ονόματα συνιστούν μόνο το 5% σε κάθε μεταγραφική περίοδο", σημείωσε ο Ματέο Καμποντόνικο, που ίδρυσε την Wyscout το 2004 μαζί με τους συνεργάτες του, Σιμεόνε Φαλτσέτι και Πιερ Σαλταμάκια.

"Υπάρχουν ήδη ομάδες που βρίσκονται σε κρίση ελέω της άσχημης εκκίνησής τους. Χρειάζεται να βρουν γρήγορα παίκτες για να αλλάξουν τη μοίρα τους μέσα στη σεζόν, όμως η αγορά είναι τόσο μεγάλη και παγκόσμια. Δεν αρκεί ένα τηλέφωνο.

Μπορείς να κάτσεις εδώ και κάθε 20 λεπτά να έχεις και έναν διαφορετικό μάνατζερ ή σύλλογο να κάθεται μπροστά σου. Μπορούμε να αναλύουμε κάθε παίκτη στον κόσμο", πρόσθεσε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας πως η εταιρία του μπορεί να βρίσκει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τους παίκτες που ψάχνει η κάθε ομάδα, με βάση τα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει.

Τo speed dating μεταξύ ζευγαριών έχει και ποδοσφαιρική βερσιόν!

Για όσους αναρωτηθούν μάλιστα αν το συγκεκριμένο φόρουμ με το ποδοσφαιρικό "speed-dating" είναι σκηνή από τo μέλλον ή πρόκειται για κάποιο αρκετά φιλόδοξο αλλά σουρεάλ πλάνο, η απάντηση έρχεται από έναν εκ των συνιδρυτών της Wyscout (υπό την αιγίδα της διεξάγεται το φόρουμ), Ματέο Καμποντόνικο.

"Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα είναι αδύνατο για έναν σύλλογο να προχωράει στην αγορά ενός ποδοσφαιριστή χωρίς να τον γνωρίζει 100%". Ένα είναι σίγουρο πάντως: όσοι πήραν μέρος σε αυτό το φόρουμ δεν υπήρχε περίπτωση να έμειναν με απορίες για κάποιο παίκτη της αρεσκείας τους, με την εταιρία να τους παρέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια για αυτόν μέσα σε χρόνο dt

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ