ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα 12'' που δεν θα ξεχάσει ποτε ο Σεβτσένσκο

Τα 12'' που δεν θα ξεχάσει ποτε ο Σεβτσένσκο
AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Ο Αντρέι Σεβτσένκο μίλησε για την ωραιότερη ανάμνησή του με την Μίλαν, τον τελικό του Champions League κόντρα στην Γιουβέντους, και στάθηκε στο πέναλτι που εκτέλεσε κόντρα στον Μπουφόν και σημάδεψε την καριέρα του.

Αν ο τελικός της Κωνσταντινούπολης πληγώνει μία φορά την Μίλαν για το γεγονός ότι έπεσε θύμα απίστευτης ανατροπής από την Λίβερπουλ, τότε πληγώνει δις τον Αντρέι Σεβτσέσνκο.

Και αυτό γιατί ο Ουκρανός επιθετικός νικήθηκε δύο φορές σε καθοριστικά σημεία του τελικού από τον Γέρζι Ντούντεκ.

Στο φινάλε της ημίωρης παράτασης δεν μπόρεσε με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Λίβερπουλ αφού απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Πολωνός κίπερ ενώ στα πέναλτι πήρε τη σκυτάλη του μοιραίου από τους Σερζίνιο και Πίρλο, βλέποντας τον Ντούντεκ να τον σταματάει στο τετ α τετ τους από την άσπρη βούλα και να σφραγίζει το τρόπαιο για τους Άγγλους.

Ευτυχώς όμως για τον "Σέβα", υπάρχει πάντα μία στιγμή που τον κάνει να ξεχνάει τον εφιάλτη του 2005 και αυτή δεν είναι άλλη από τον τελικό του Champions League το 2003.

Τότε που η Μίλαν επιβλήθηκε της Γιουβέντους στον ιταλικό εμφύλιο που έλαβε χώρα στο "Ολντ Τράφορντ", με τον Σεβτσέσνκο να εκτελεί το τελευταίο πέναλτι νικώντας τον Μπουφόν και χαρίζοντας το τρόπαιο στους ροσονέρι.

Τα 12'' που δεν θα ξεχάσει ποτε ο Σεβτσένσκο
AP PHOTO/MICHAEL SOHN

"Η ωραιότερη ανάμνησή μου με την Μίλαν; Η βραδιά του τελικού του Champions League κόντρα στην Γιουβέντους. Ήταν ο πρώτος τελικός που έπαιζα και ήταν το σημαντικότερο ματς της ζωής μου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνα τα 12 με 15 δευτερόλεπτα που χρειάστηκα για να πάω από τη σέντρα του γηπέδου προς τη μπάλα για να χτυπήσω το τελευταίο πέναλτι.

Εκείνη τη στιγμή, εκείνα τα 12 δευτερόλεπτα, ξανασκέφτεσαι όλη τη ζωή σου", τόνισε ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουκρανίας σε συνέντευξή του στο "Dazn", και πρόσθεσε:

"Από μικρό παιδί έχεις ένα όνειρο μέχρι τη στιγμή που αντιλαμβάνεσαι πως εκείνο το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Στο μυαλό μου είχα ήδη σκεφτεί πώς έπρεπε να κάνω το χτύπημα.

Τα 12'' που δεν θα ξεχάσει ποτε ο Σεβτσένσκο
AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Κοίταξα τον διαιτητή, τη μπάλα και τον Μπουφόν. Άκουσα το σφύριγμα του διαιτητή και χτύπησα τη μπάλα όπως το είχα σκεφτεί και όπως ήθελα".

Στην ίδια πάντως συνέντευξη, ο Σεβτσένκο φανέρωσε και ένα μυστικό πίσω από τη φανέλα με το Νο 7 που φορούσε στην Μίλαν και με την οποία λατρεύτηκε από τους τιφόζι των ροσονέρι: "Ήταν ο Ιμπραχίμ Μπα που μου είπε πως αν ήθελα το Νο 7 μπορούσα να το έχω.

Δύο ημέρες μετά, θυμάμαι πως με κάλεσε ένας παιδικός φίλος για να μου πει ότι το 7 στα εβραϊκά λέγεται "Σέβα". Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μου είπε πως θα μου έφερνε τύχη".

Ο ΣΕΒΤΣΕΝΚΟ ΝΙΚΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΟΝ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ