ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνελήφθη μέλος του Συμβουλίου της FIFA

Συνελήφθη μέλος του Συμβουλίου της FIFA

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του Κονγκό, αντιπρόεδρος της CAF και μέλος του Συμβουλίου της FIFA, Κονστάν Ομαρί, συνελήφθη μαζί με άλλους αξιωματούχους για υπεξαίρεση χρημάτων.

Τα προβλήματα στον πόλεμο της διαφθοράς συνεχίζονται στη FIFA, αφού ακόμα ένας αξιωματούχος της προστέθηκε στη λίστα των συλληφθέντων των τελευταίων τριών ετών.

Ο Κονστάν Ομαρί, μέλος του Συμβουλίου της FIFA, αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Αφρικής και πρόεδρος της ομοσπονδίας του Κονγκό, συνελήφθη από τις αρχές της χώρας, με την υποψία της υπεξαίρεση χρημάτων.

Μαζί με τον Ομαρί συνελήφθησαν ο αντιπρόεδρος της εγχώριας ομοσπονδίας, Θίομπαλντ Μπιναμούνγκου, ο οικονομικός διευθυντής Ροζέ Μποντέμ και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αθλητισμού, Μπαρτελεμί Οκιτό, κατόπιν εντολής του Λουζολό Μπαμπί, ειδικού συνεργάτη του προέδρου του Κονγκό, Ζοζέφ Καμπιλά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Μπαμπί, οι τέσσερις συλληφθέντες εξετάζονται για χρήματα που δόθηκαν στην ομοσπονδία από την κυβέρνηση για τις ανάγκες της εθνικής ομάδας και διάφορους συλλόγους του Κονγκό που αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ένας πέμπτος αξιωματούχος που καταζητείται είναι ο πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής του Κονγκό. Μάλιστα, στην ανακοίνωση ζητείται από το κοινό της χώρας "να προσφέρουν ευγενικά ένα χέρι στη δικαιοσύνη", για τον εντοπισμό του αξιωματούχου.

Οι συλλήψεις διαδέχθηκαν εβδομάδες δημόσιων διαφωνιών μεταξύ ομοσπονδίας και κυβέρνησης για το 1.000.000 δολάρια που ζήτησε η ομοσπονδία για τη χρηματοδότηση των εθνικών ομάδων της και που η κυβέρνηση θεωρούσε υπερβολικό ποσό.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ