ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συμφωνία Τσέλσι και Γιουνάιτεντ για Μάτα

Συμφωνία Τσέλσι και Γιουνάιτεντ για Μάτα

Έτοιμος ν' αλλάξει στρατόπεδο είναι ο Χουάν Μάτα, αφού σύμφωνα με τα βρετανικά ειδησιογραφικά μέσα, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν συμφωνήσει στα 40 εκατομμύρια λίρες (49.000.000 ευρώ). Δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με τον Ολυμπιακό.

Μετά από δύο χρόνια εντυπωσιακών και ουσιαστικών εμφανίσεων και έξι μήνες στο περιθώριο, ο Ισπανός άσσος δείχνει πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο από το Στάμφορντ Μπριτζ.

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να είναι επί θύραις, ο 25χρονος μέσος δεν μπορεί να κάνει περαιτέρω υπομονή και για πρώτη φορά οι "μπλε" φαίνονται διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν και σε ομάδα εντός συνόρων.

Εκπρόσωποι της Γιουνάιτεντ βρίσκονται στο Λονδίνο διαπραγματευόμενοι τη μετακίνηση του από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο κιόλας, ενώ παράλληλα προσπαθούν να κάνουν το κόλπο γκρόσο και να εξασφαλίσουν και την υπογραφή του έτερου μεγάλου τους στόχου, του Αρτούρο Βιδάλ.

Κι αν η δεύτερη περίπτωση φαντάζει πολύ δύσκολη, η πρώτη θεωρείται ήδη από πολλούς τελειωμένη, έστω κι αν οι διοικούντες των πρωταθλητών Αγγλίας πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Παρά τις αρχικές αξιώσεις της Τσέλσι για ένα ποσό της τάξης των 45 εκατομμυρίων λιρών, η χρυσή τομή φαίνεται ότι έχει βρεθεί κοντά στα 40 εκατομμύρια, ήτοι 49.000.000 ευρώ.

Ο Ισπανός, ο οποίος είχε ψηφισθεί καλύτερος παίκτης της Τσέλσι την περασμένη σεζόν, μετρώντας 18 γκολ και 34 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Europa League. Ενδεικτικό του κομβικού του ρόλου στην ομάδα το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει σε 54 παιχνίδια, απολαμβάνοντας την καθολική αποδοχή από προπονητές, συμπαίκτες και φιλάθλους.

Όλα αυτά άλλαξαν άμα τη αφίξει του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος κατέστησε εξ αρχής σαφείς τις προθέσεις του αφήνοντας τον στον πάγκο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Μπάγερν, αλλά και στα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ακολούθησαν άλλοι δέκα αγώνες σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ στα οποία δεν αγωνίσθηκε λεπτό, ενώ ο Πορτογάλος ήταν αυτός που μπλόκαρε και την αύξηση αποδοχών του βραχύσωμου μέσου. Μετά και την απόκτηση του Νεμάνια Μάτιτς από την Μπενφίκα, ο Ισπανός είναι προφανές ότι δεν υπολογίζεται από τον "Special One".

Η Γιουνάιτεντ από την άλλη, που διάγει μεταβατική περίοδο μετά την απόσυρση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι αποφασισμένη να δαπανήσει πολλά χρήματα για την μεταγραφική της ενίσχυση, με τον Ντέιβιντ Μόις να έχει μακρά λίστα με υποψηφίους.

Παρόλο που η απόκτηση του Βιδάλ μοιάζει αδύνατη, δεν ισχύει το ίδιο και για τον συμπαίκτη του Χιλιανού στη Γιουβέντους, Κλαούντιο Μαρκίζιο, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει για τους Μιραλέμ Πιάνιτς της Ρόμα και Γιοάν Καμπάιγ της Νιούκαστλ.

Βάσει πληροφορ8ιών από το νησί ο Σκωτσέζος τεχνικός έχει στην κατοχή του αναφορές από σκάουτερς για πάνω από 40 ποδοσφαιριστές.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ευοδωθεί η προσπάθεια απόκτησης του Μάτα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει το δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει στους αγώνες του Φεβρουαρίου για τους 16 της διοργάνωσης, αφού αγωνίσθηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια της Τσέλσι με Βασιλεία και Στεάουα Βουκουρεστίου. Δεν ισχύει το ίδιο για τις περιπτώσεις των Πιάνιτς και Καμπάιγ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ